Imagine the future

Dromen met een missie

Achter het succes van de vele Twentse bedrijven die impact creëren, gaan dromen schuil van inspirerende ondernemers! Leiders met een missie die slimme oplossingen ontwikkelen voor grote en kleine maatschappelijke uitdagingen. Bedrijven die zich continue aanpassen en producten voor de wereld van morgen ontwikkelen. Ondernemerschap in zijn puurste vorm dus!!

 

Maar hoe doen ze dat? Waar beginnen ze? Wat hebben ze voor ogen? Hoe passen ze zich aan? Hoe vind je jezelf steeds opnieuw uit? Tijdens de Groene Loper word je meegenomen in verhalen van Twentse ondernemers waarin de wereld van morgen centraal staat.

 

Twentse dromen en ambities

De Groene Loper is het initiatief van de samenwerkende Twentse netwerkorganisaties. Zoals de Rode Loper dé nieuwjaarborrel is waar alle ondernemers in Twente elkaar ontmoeten en waarbij teruggeblikt wordt op opvallende prestaties, is de Groene Loper dé zomerbarbecue waar Twentse ondernemers elkaar vinden en inspireren door het delen van dromen en ambities.

 

Eerste gezamenlijke BBQ

Aansluitend op deze inspirerende verhalen is er volop gelegenheid om te netwerken tijdens de BBQ. Samen saucijzen, garnalen spiesjes of vegetarische burgers eten. Praten over kansen, nadenken over innovatieve mogelijkheden en je voorstellen hoe het ook zou kunnen. Wij dagen jullie uit om uit jullie comfortzone te stappen.

 

Samenwerkende Twentse netwerkorganisaties

 

 

Details

 

Donderdag 27 juni 2019
Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8 
7478 AG Diepenheim

 

Houd de komende maanden twente.com/groeneloper en onze social media in de gaten voor updates en informatie over het definitieve programma van de Groene Loper 2019. 

 

Dresscode: BEACH FORMAL

Ronde 1: Pitch/Ophalen van ideeën

Laat je idee stralen! De pitch is een gelegenheid om zowel een idee te presenteren (‘ik heb in de aanbieding’) als een uitvraag te doen voor hulp (‘ik zoek’). Het doel van de pitch kan divers zijn:

 • Er kan hulp worden gevraagd aan andere partijen om het idee verder te ontwikkelen; dit is mijn business, ik wil mijn product of proces circulair maken, maar ik weet niet hoe. (dit kan vanuit verschillende invalshoeken bekeken worden, out-of-the-box) 
 • Er kan een financiële uitvraag worden gedaan (aan partijen die het idee helemaal zien zitten en een investering waard vinden, zodat opschaling kan plaatsvinden)
 • En natuurlijk een goed idee in de schijnwerpers zetten, zodat anderen er van kunnen leren, of misschien wel bij aanhaken.

Onder het motto: 'Delen is vermenigvuldigen'

Ronde 2: Vraag en Aanbod

De tweede ronde zal in het teken staan van het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Daarnaast, hoe je van elkaar kunt leren en elkaar kunt helpen. Hiervoor zullen diverse workshops georganiseerd worden. Geïnteresseerde partijen kunnen zich vooraf voor de workshops inschrijven.

 

Uitkomst van deze ronde zullen verbindingen tussen partijen zijn, om projecten verder te helpen.

Ronde 3: Finale

Na ongeveer een halfjaar de tijd te hebben gehad, gaan we tussen de ingediende projecten op zoek naar het meest kansrijke circulaire idee, vernieuwing of model. Welk project heeft echt stappen gezet en scoort het beste op basis van de criteria.

Twentse ondernemers met circulaire ideeën

Overal liggen mogelijkheden tot verbetering, om bij te dragen aan een circulaire economie. Wil jij iets betekenen maar weet je niet precies hoe? GROW Green helpt je hierbij, maar raak ook alvast geïnspireerd door de verhalen van Twentse ondernemers die hun mooie circulaire ideeën tot uitvoer hebben gebracht. 

Boessenkool: Hergebruik afval

Al die lege spuitbussen, wat kunnen we daar nou mee doen? Machinefabriek Boessenkool heeft een slimme manier van hergebruiken ontwikkeld. De Despray-installatie van Boessenkool kan vloeistoffen, gassen en metaal scheiden en voor 100 procent tot herwinbare grondstoffen omvormen. Het maakt hierbij niet uit of het nu om een bus haarlak gaat, een spuitbus met smeerolie, of een bus met verf. De gassen en vloeistoffen die veelal nog in de bussen aanwezig zijn, worden afgevangen en kunnen bijvoorbeeld als brandstof worden verkocht. Zo wordt van een vervuilingprobleem een verdienmodel gemaakt.

Texperium: Circulair textiel

Het mondiale textielprobleem is onbeschrijflijk groot. Er is een gigantisce hoeveelheid textielafval. Texperium ziet dit probleem tegelijkertijd als oplossing; in de productiehal van Texperium wordt dit oude afgedankte textiel uit elkaar getrokken, waarna van de vezels nieuwe garens worden gemaakt. Texperium gebruikt textielafval dus als grondstof voor nieuwe kleding, gordijnen, handdoeken en andere textielproducten. 

Leferink: Circulaire kantoormeubels

De speciale circulaire ROOND-collectie van Leferink is vervaardigd uit afgedankte materialen als bureaubladen, jeans en afvalstoffen. De collectie is toegepast in het nieuwe kantoor van Dura Vermeer Bouw Hengelo. De gebruikte grondstoffen zijn dan ook afkomstig uit het oude kantoor van Dura. In plaats van de oude meubels af te leveren bij de stort, werd het nog te gebruiken gedeelte geschonken aan lokale startups. Het andere deel werd nieuw leven ingeblazen. Zo werden afgedankte bureaubladen verwerkt tot circulaire krukjes en banken. 

 

The list of items is empty or null
Bestel je ticket!

Save the date, donderdag 27 juni 2019 de Groene Loper bij Herberg de Pol in Diepenheim. 

Impact starts with... you!

Twentse bedrijven leveren tal van slimme ‘innovaties met een missie’ om met duurzame oplossingen bij te dragen aan een volhoudbare toekomst op onze planeet. Lees meer!

Studenten

Professionals
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur placerat euismod malesuada. Nulla non ante non sapien luctus tincidunt ut id metus. Maecenas tincidunt, enim a ultricies mollis, dolor arcu mollis sem, at aliquam odio diam eu odio. Mauris ut congue libero. Aliquam eleifend dolor iaculis, convallis erat ut, laoreet dui. In congue dictum felis. Etiam imperdiet metus urna, id condimentum sem porttitor vitae. Proin tincidunt ligula ex, et malesuada orci pellentesque at.

Vestibulum at arcu urna. Fusce eu libero id mauris tristique consectetur eget vel justo. Proin at arcu diam. Ut tincidunt orci ac est feugiat tristique. Aliquam varius arcu ut libero bibendum fringilla. Maecenas consectetur mi in est luctus, eget semper dolor malesuada. Sed nulla lorem, elementum sit amet ligula ut, varius sollicitudin sapien. Sed ac risus tortor.

Twentse ondernemers met circulaire ideeën

Overal liggen mogelijkheden tot verbetering, om bij te dragen aan een circulaire economie. Wil jij iets betekenen maar weet je niet precies hoe? GROW Green helpt je hierbij, maar raak ook alvast geïnspireerd door de verhalen van Twentse ondernemers die hun mooie circulaire ideeën tot uitvoer hebben gebracht. Klik op de artikelen hieronder om meer over deze ideeën te weten te komen. 

Andere evenementen...

wat doen wij voor jou
criteria

Versneller voor doeners met ideeën

Heb jij een goed idee waarmee je een bijdrage levert aan een circulaire economie? Dan is dit jouw kans! GROW Green zet Twentse doeners met wereldideeën in het zonnetje. 

 

GROW Green is op zoek naar bedrijven die een duurzame oplossing aandragen gericht op de circulaire economie. Bijvoorbeeld verduurzaming van de landbouw door bodemoptimalisatie en mineralenherwinning. Of oplossingen voor CO2 reductie of vermindering van grondstoffen gebruik.

 

 • Wat doe jij voor de steeds droger wordende bodem?
 • Hoe maken we de voedselkringloop rond en lokaal?
 • Op welke manier verduurzaam jij je woning?
 • Hoe reduceer jij de CO2 uitstoot van je bedrijf?
 • Welke duurzame materialen gebruik jij bij de productontwikkeling?
 • Wat doe jij met op het gebied van recycling?

 

What's in it for you? GROW Green is een programma om het bedrijfsleven in Twente te stimuleren te verduurzamen en tegelijkertijd een competitie waarin duurzame doeners worden uitgelicht. 

 

 • Is jouw bedrijf al bezig met de transitie naar een circulaire economie?
 • Heb je hulp nodig om een stap verder te komen? Bijvoorbeeld door netwerk of meer exposure?
 • Wil je je jouw bedrijf duurzamer maken? Maar weet je niet hoe?

 

Uit alle aanmeldingen kiest de jury X bedrijven die aandacht krijgen tijdens het event The Impact Idea, waarin we op een positieve en inspirerende manier over de inspanningen in het bedrijfsleven praten. Ook krijgen de gekozen innovaties een plekje op de website van Twente.com.

 

Je krijgt de kans je idee te pitchen aan een vakkundige jury en ook meteen te kenbaar te maken welke andere middelen er nog nodig zijn om het idee tot uitvoer te brengen. Mocht je dus een geweldig idee hebben maar deze nog niet werkelijkheid kunnen maken, helpen wij je met dit proces mocht je doorgaan naar de volgende rondes.

 

Drie ronden

 

GROW Green bestaat uit drie ronden. In essentie wordt tijdens de eerste ronde het idee gepitched, tijdens de tweede ronde, en tijdens de derde ronde worden de beste drie ideeen gepresenteerd en een winnaar gekozen. Klik op de blokken hieronder voor meer informatie over elk event, locatie, tijdstip en andere specificaties. 

 

Criteria

 

Het GROW Green idee moet voldoen aan de volgende criteria:

Circulair: in hoeverre draagt het idee bij aan de verduurzaming, energieneutraal werken, vermindering CO2-uitstoot, etc.

 • Twents: in hoeverre draagt het bij aan het stimuleren van de Twentse economie en straalt het goed af op de regio
 • Cross-sectoraal: in hoeverre is het idee sector overstijgend? Kunnen partijen vanuit diverse invalshoeken aanhaken?
 • Commercieel kansrijk: in hoeverre is het idee commercieel haalbaar? Is er vraag naar vanuit de markt?
 • Innovatief: in hoeverre is het nieuw en hoe risicovol is het?Voorbeeld voor anderen/van elkaar leren: in hoeverre kan het idee een voorbeeld zijn voor andere partijen, zowel in Twente, als in de rest van Nederland. Daarnaast hoe kun je het idee ook inzetten voor de lange termijn en blijft het niet bij een eenmalig iets. 

 

 

Samenwerkende Twentse netwerkorganisaties

 

 

Details

Ronde 1:

Dinsdag 19 November 2019

Social Impact Day

Locatie en tijdstip worden nader bekendgemaakt. 

Ronde 2:

Januari

Ronde 3:

Maart

 

Zie onderstaande eventpagina's voor meer informatie over elke specifieke ronde. 

Houd de komende maanden twente.com/GROWGreen en onze social media in de gaten voor updates en informatie over het definitieve programma van GROW Green.