Eerste inspiratiesessie voor partners groot succes

Samen kennis uitwisselen en ophalen over employer branding. Dat was het doel van de eerste inspiratiesessie voor partners van Twente. Drie sprekers deelden hun kennis en aanwezige bedrijven deelden hun ervaringen en tips met elkaar.

global goal icon

global goal icon

De aftrap was voor arbeidsmarktadviseur Laura Boers van het UWV. Zij vertelde over de huidige stand van de arbeidsmarkt in Twente. “De krapte door vergrijzing is het grootst in transport en logistiek, openbaar bestuur en industrie. Onderwijs staat elders in het land in de top drie, maar hier nog niet.” Ze sloot af met een aantal tips: “Verruim je blik op talent, dan maak je de vijver voor je bedrijf groter.”

Daarna deelde Tom Masselink van NL Werkt aan Werk voorbeelden van employer branding bij diverse bedrijven en vertelde over gesprekken die met diverse CEO’s worden gevoerd. Aanwezigen deelden voorbeelden uit hun organisaties. Masselink: “Wat is het grootste punt waarvan een CEO wakker ligt? Personeel. Maar als ik ze dan vraag hoeveel tijd ze daar in de week aan besteden, is het antwoord vaak 0 of nauwelijks. Er moet ook gewerkt worden. Als ik dan vraag ‘door wie dan?’ blijft het stil.” Zijn belangrijkste tip was dan ook zorg dat je weet hoe je het bedrijf weg zet bij talent.

Als laatste betoogde contentmanager Wendy Kloezeman over het belang van het merk Twente voor de employer branding van bedrijven. Hoe gebruik je de regio om jouw eigen branding sterker te maken. “Door samen op te trekken en (young) professionals te laten zien wat de regio te bieden heeft.” Naderhand was er tijd om na te praten tijdens een informele borrel.

Volgende sessie in april

Voor alle aanwezigen smaakte de sessie naar meer. “Dan zorgen we dat er meer komt”, aldus partnermanager Caren Dijkhuis. De volgende bijeenkomst staat gepland in april. Op de hoogte blijven of je aanmelden voor de sessie? Neem contact op met Caren: c.dijkhuis@twenteboard.nl.

 

Meer tips?
We delen binnenkort meer tips van deskundigen, dus blijf ook terugkomen naar het Bedrijvenportal

Lees meer over #ondernemen