Betekeniseconomie Twente

Een economie die onze samenleving leefbaar houdt en positief ontwikkelt. Een economie waarin zaken op een gewetensvolle manier uitgevoerd worden en waarbij de balans gezocht wordt tussen wat goed is voor de mens, de organisatie en de maatschappij. Economische afwegingen zijn hierbij zeker belangrijk, maar niet alles bepalend. Dat is de betekeniseconomie.

logo Betekeniseconomie Twente
Continue reading below

De Betekeniseconomie wil bijdragen aan het versterken en het vergroten van de leefbaarheid en de betrokkenheid in ons prachtige lang. Een maatschappelijke ontwikkeling waarbij de menselijke behoefte aan zingeving en betekenisgeving steeds meer het menselijk gedrag bepaalt. De Betekeniseconomie Twente wil dit doel bewerkstelligen door projecten en evenementen te organiseren en kennis te delen. Mensen met elkaar in contact brengen, zorgen voor bewustwording en de beweging versterken.

Denken vanuit mogelijkheden

Slimme, onverwachte, werkende concepten worden met behulp van de Betekeniseconomie ontwikkeld. Kids4Twente en SKO zijn hiervan interessante praktijkvoorbeelden: 

 

Kids4Twente heeft als doel om levensechte programma's te faciliteren voor het onderwijs waarin kinderen onderzoekend en ontwerpend hun talenten in zetten. Altijd met maatschappelijke vraagstukken. Denken vanuit mogelijken in plaats van beperkingen, zo dacht ook SKO. Met behulp van de Betekenisbox zijn zij op het idee gekomen om kantoormeubelen te vernieuwen en daarmee de levensduur te verlengen, afval te verminderen en grondstoffengebruik terug te dringen. 

Wil jij weten op welke manier je in de praktijk vanuit de betekeniseconomie kunt ondernemen en een duurzame, menselijke economie kunt ontwikkelen? Ga naar de www.betekeniseconomie.nl en laat samen de betekeniseconomie werken.

Contactinformatie

Spinnerij Oosterveld
Rigtersbleek-Zandvoort 10
Studio 1:39
7521 BE Enschede
06-16411126 twente@betekeniseconomie.nl https://betekeniseconomie.nl/twente/

Kaj Morel

De inhoudelijke pionier betekeniseconomie 06-16411126 kaj.morel@betekeniseconomie.nl https://betekeniseconomie.nl/kaj-morel

Mark de Lat