Technisch accountmanager lasertechniek

TRUMPF zoekt een Technisch accountmanager lasertechniek

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-12-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als accountmanager lasertechniek bij TRUMPF ben jij verantwoordelijk voor het contact met de klant binnen je eigen regio (Zuid-Nederland). Je adviseert de klant over de totaaloplossingen die ons lastertechniek portfolio (2D en 3D laserbewerkingen als snijden, lassen, 3D printen) biedt met als uiteindelijke doel overgaan tot verkoop en het aangaan van een langdurige klantrelatie. Je vervult de rol van strategische partner/adviseur voor zowel bestaande als potentiële klanten. Vaak werk je met de klant aan de nieuwste technische ontwikkelingen en/of het inzetten van de laser als gereedschap in een bewerkings- en/of productieproces. Samen met de klant werk je aan de technologie van morgen. Jij weet de klantbehoefte tijdens de gesprekken centraal te stellen, denkt mee in de (ontwikkeling van) de applicatie van de klant en biedt de klant de juiste informatie op maat aan. Je werkt niet alleen met de klant maar ook met ons internationale laser applicatiecentrum (Duitsland) en met interne systemen en afdelingen om pro-actief de juiste en benodigde info te verkrijgen om een bijdrage te leveren aan het succes van de klant.  

Functievereisten

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde Bacheloropleiding (Werktuigbouwkunde en/of Commercieel/Technisch(e) bedrijfskunde).
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een commercieel-technische functie met kapitaalgoederen of vergelijkbare ervaring in de manufacturing engineering (proces engineering).
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met lasertechniek en materiaalbewerking.
 • Uitstekende beheersing  van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, Duits is een pré. 
 • Je bent een ondernemend type, gewend om zelfstandig te werken en daarnaast een betrokken relatiebouwer voor zowel de klant als je collega’s.
 • Je bent gewend (of niet bang) om als sparring partner op te treden op directieniveau.
 • Je bent woonachtig in het midden of zuidelijke deel van Nederland.

Aanbod

 • Een bedrijfscultuur  die openstaat voor nieuwe ideeën en oplossingen.
 • Een auto van de zaak, laptop, iPad en telefoon.
 • 27 vakantiedagen en 6 of 13 ATV-dagen.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring en een provisieregeling

Bedrijfsprofiel Trumpf

TRUMPF Nederland B.V. TRUMPF is een toonaangevend, wereldwijd, hightechbedrijf en produceert plaatbewerkingsmachines, lasers en elektronica voor industriële toepassingen. De technieken worden gebruikt bij de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten, van voertuigen, gebouwen en mobiele apparaten tot state-of-the-art stroom en dataopslag. Als onafhankelijk familiebedrijf denken en handelen we op lange termijn. Dit is de reden waarom wij garant staan voor innovaties over vele tientallen jaren. Het familiebedrijf TRUMPF werd in 1923 in Ditzingen, in de buurt van Stuttgart opgericht als mechanische werkplaats. Het bedrijf groeide uit tot een multinational met meer dan 11.000 medewerkers verspreid over 60 vestigingen wereldwijd. De TRUMPF Groep behoort tot de wereldwijd leidende ondernemingen in de productietechniek. Door samen met de klant nieuwe businessmodellen te creëren en zo hun weg naar een digitale productieomgeving te onderzoeken staat TRUMPF vooraan in de gehele ontwikkeling en begeleiding wat Industrial internet of things en het koppelen van machines voor een bedrijf kan opleveren. Men ziet meer, weet meer en haalt zo het beste uit de productie die gedaan wordt door TRUMPF machines door samen met de klant het gehele proces in te gaan.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van TRUMPF. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

John Maynard Keynesstraat 301
7559 SV HENGELO
088 - 4002 400