Site Reliability Engineer

Bij Moneybird maken we de ambities van ondernemers waar! Zij ondersteunen ze bij het bouwen van een gezond bedrijf. Moneybird is op zoek naar een Site Reliability Engineer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-12-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je zorgt ervoor dat Moneybird klanten het meest geautomatiseerde boekhoudpakket ter wereld kunnen gebruiken. Concreet betekent het dat je de Kubernetes clusters, de Postgres databases de CI omgeving optimaliseert. We hebben de platformen bij AWS en GCP ondergebracht, omdat software onze core-business is kiezen we vaak voor de managed oplossingen denk aan EKS, RDS en Elasticache. Een SRE houdt zich ook bezig met backend ontwikkeling, dat doen we bij Moneybird in Ruby. Vind je het leuk om de rest van de stack ook te verkennen en functionaliteiten te bouwen, graag. We houden van generalisten!


Als je eenmaal ingewerkt bent ga je onderdeel uitmaken van de on-call roulatie. Een team van zes personen, iedere week is er een 1e, 2e en 3e lijns, je staat er dus nooit alleen voor. In de praktijk gebeurt het zelden dat het platform buiten werktijden aandacht nodig heeft. We zijn ontzettend fanatiek in het vinden van de echte oorzaak achter een storing, dat doen we met post-mortems. Zo weten we zeker dat een storing nooit twee keer voorkomt.


We structureren het product- en platform werk met Shape-Up:


  • Shapen van pitches (Analyse en Ontwerp)
  • Realisatie van de pitch tijdens een project van zes weken met ~5 collega’s. (Ontwikkelen, testen, lanceren, monitoren, valideren en itereren.)
  • Cooldown, twee weken de tijd om zaken op te pakken die jij belangrijk vindt.

Functievereisten

We zijn groot fan van minimalisme. In onze organisatie en ons product.  We werken zoveel mogelijk zelfsturend en zelf-organiserend. Dat kan alleen als we met intelligente en gedreven collega's samenwerken. Daarom verwachten we: 


  • Een afgeronde relevante HBO-/WO studie.
  • De mogelijkheid om tenminste één werkdag per week op kantoor aanwezig te zijn. Een tijd remote werken is zeker mogelijk.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Aanbod

Heb je interesse in SRE maar heb je nog weinig ervaring dan stroom je afhankelijk van werkniveau in op onze instapschalen met een basissalaris tussen: €3.369,- en €3.965,- (wordt op 1 januari 2023 geherindexeerd o.b.v. benchmarks).


Ben je een ervaren engineer dan stroom je afhankelijk van je competenties in de hogere schalen met een basissalaris tussen €4.842,- en €6.508,- (wordt op 1 januari 2023 geherindexeerd o.b.v. benchmarks) in.


Daarnaast is er een consignatievergoeding die op de volgende manier tot stand komt:


Consignatievergoeding = Collega's on-call (altijd 3 tegelijk) / Collega's in de roulatie * Bruto loon van je schaal * 20%


Ben je meer weken bereikbaar, dan ontvang je een hogere vergoeding. Sluiten er meer collega's aan en ben je daardoor minder weken bereikbaar dan daalt de vergoeding.

Bedrijfsprofiel Moneybird

We zorgen voor plezier

Boekhouden hoort bij ondernemen. Het geeft een ondernemer financieel inzicht en helpt bij het groeien en onderhouden van een gezond bedrijf. Toch kijken de meeste ondernemers niet uit naar het bijhouden van hun boekhouding. Bij Moneybird maken wij het ondernemers makkelijk. Daardoor wordt boekhouden zelfs leuk. Zo kijken we ook naar onze interne organisatie. We vinden het belangrijk dat jij als medewerker met veel plezier werkt aan onze software, we zijn niet voor niets een Great Place to Work. Het werk is technisch uitdagend, je werkt in een team met gedreven engineers en elke dag halen wij het beste uit elkaar en de techniek. 


We zorgen voor doordachte oplossingen

Onze software zit slim in elkaar en is voor iedereen toegankelijk. We doen dingen niet zomaar, zonder onderbouwing. Er is over nagedacht. Minimalistische oplossingen zijn onze favoriet: die realiseren we het liefst. Terugkerende handelingen automatiseren we zoveel mogelijk. Onze software en het platform waarop het draait is op alle vlakken van hoge kwaliteit. Dat doen we met een gedreven team, slimme analyses, een zelfhelend platform, post-mortems, een effectieve CI straat en code reviews.


We maken elkaar beter

We hebben niet alle antwoorden en we leren dus elke dag bij. Daarvoor is het nodig dat we eerlijke feedback geven aan elkaar. We geven onze mening met duidelijke argumenten en zonder onze ego. We springen vaak in het diepe omdat we weten dat we op die manier snel nieuwe dingen leren. Bij Moneybird moet je dus niet bang zijn om fouten te maken. Ook zijn we niet bang om terug te komen op eerdere keuzes omdat we nieuwe inzichten hebben. En vergeet de input van onze gebruikers niet. De eerlijke feedback die we krijgen is voor ons team waardevol. We leren veel over hoe ze het systeem gebruiken en waar kansen liggen voor verbeteringen. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Moneybird. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Moutlaan 35
7523 MC Enschede