Psychiater divisie Spoedeisende ggz Almelo

Deel jij met Dimence het streven naar een mentaal veerkrachtige samenleving waarin iedereen zich gezien voelt en mee kan doen? Wil jij voor anderen én voor jezelf zorgen? Doe je dat graag samen met professionele collega’s, vanuit passie naar actie? Lees dan snel verder, zij zoeken jou! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
9-1-2024
Aantal uur
16
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

We zijn op zoek naar een psychiater voor minimaal 16 uur die uitdaging ziet in de samenwerking tussen het Intensive Home Treatment (IHT) en High Intensive Care (HIC) afdeling. Mogelijkheid tot uitbreiding van de uren is zeker bespreekbaar waarbij er ook breder gekeken kan worden binnen Westerdok, het gebouw in Almelo waar Dimence gevestigd is of binnen het werkgebied van Dimence.


We zijn op zoek naar een psychiater voor minimaal 16 uur die uitdaging ziet in de samenwerking tussen het Intensive Home Treatment (IHT) en High Intensive Care (HIC) afdeling. Mogelijkheid tot uitbreiding van de uren is zeker bespreekbaar waarbij er ook breder gekeken kan worden binnen Westerdok, het gebouw in Almelo waar Dimence gevestigd is of binnen het werkgebied van Dimence.


Wat ga je doen?

Als psychiater ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en zorgvuldige uitvoering van het behandelproces. Dit doe je niet alleen; je werkt nauw samen met het multidisciplinair team. Als regiebehandelaar behandel je individuele cliënten en stel je diagnoses en indicaties volgens het behandelbeleid en vastgestelde zorgprogramma’s.


Daarnaast geef je op inspirerende wijze supervisie aan artsen in opleiding tot specialist en de eventueel overige basisartsen en verpleegkundige specialisten in het team. Je zet je met hart en ziel in voor een goed behandelklimaat en een soepel verlopende samenwerking binnen het behandelteam. Ook participeer je als achterwacht in de 24–uurs diensten. Je zet je talent en innovatieve vermogen in voor zorginhoudelijke vernieuwing en de ontwikkeling van het behandelaanbod. 


Spoedeisende ggz Dimence

De divisie spoedeisende ggz is een onderdeel van Dimence en richt zich op de klinische en ambulante behandeling van mensen in psychiatrische crisis. 24x7 werken ongeveer 230 gedreven en zeer deskundige professionals aan deze belangrijke opdracht.


"Beter worden doe je thuis" is onze visie. Om deze reden werkt Dimence met drie Intensive Home Treatment (IHT) teams die crisisbeoordelingen, acute deeltijdbehandeling en zeer intensieve thuisbehandeling leveren. Op deze manier worden opnames voorkomen en verkort. Wanneer een opname noodzakelijk blijkt, beschikt Dimence over state of the art opnameafdelingen (Medium Care en High & Intensive Care) in Almelo, Deventer en Zwolle die recent zijn ingericht volgens de laatste veldnormen.


Wil je alleen voor anderen zorgen? Kom dan niet bij ons werken.

We zijn tot slot erg nieuwsgierig naar wat jij voor onze mensen kunt betekenen. Dit betekent dat je veel vrijheid krijgt om je functie naar wens in te vullen. Bij Dimence krijg je alle ruimte om dat te doen. Maar wel zo, dat je ook nog tijd overhoudt om aan jezelf te besteden. We zeggen niet voor niets: als je alleen voor anderen wilt zorgen, kom dan vooral niet bij ons werken.

Functievereisten

Ben jij onze nieuwe collega? Dan... 

 • ben je een ervaren BIG-geregistreerde psychiater.
 • ben jij gepassioneerd over onze doelgroep. Je toont dit door écht menselijk contact te maken en onbevooroordeelde aandacht te hebben voor de cliënt
 • maak jij ruimte voor en sluit jij aan bij het eigen verhaal van de cliënt.
 • ben je benaderbaar en toegankelijk in houding en gedrag.
 • ben je een generalist en zie je uitdagingen in uiteenlopende, veelzijdige problematiek.
 • ben je gericht op samenwerking, kun je je collega's stimuleren en motiveren. Daarnaast kun je op een positieve wijze feedback geven en ontvangen.  
 • denk je in mogelijkheden. Je kijkt niet naar wat er niet kan, maar focust op wat er juist wel kan.
 • geef je een hoop en kan je hoop geven

Aanbod

 • We bieden een uitdagende baan in een prettige, vernieuwende en veilige werkomgeving, waar je doet waar je goed in bent. Het gaat om een functie vanaf 16 uur. 
 • We maken werk van jouw ontwikkeling in de vorm van een scholingsbudget en intern aangeboden bij- en nascholingen. 
 • Goed zorgen voor jezelf betekent voor ons, dat we aandacht besteden aan een goed evenwicht tussen werk en privé. We ondersteunen jou op het gebied van vitaliteit, loopbaan en gezondheid in de vorm van cursussen, workshops en coaching. 
 • We bieden een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket conform de AMS regeling. Naast een prima salaris hebben we onze eigen aanvullende regelingen zoals bedrijfsfitness, collectiviteitskortingen en een fietsplan. 
 • Wij bieden je tijd en ruimte om te doen wat jij moet doen door ondersteuning door een persoonlijk aangewezen ondersteuner. Door deze persoonlijke assistent kun je jouw tijd maximaal besteden aan onze cliënten.  
 • Vanuit de organisatie word je daarnaast gefaciliteerd om aan de IFMS eis te voldoen. Via een samenwerking met Vrest wordt de digitale feedbacksystematiek geleverd, de gespreksleider verzorgd en gewerkt conform de Leidraad van de Federatie Medisch Specialisten. 


Fellowship beginnend psychiater

Verder biedt de Dimence Groep beginnende psychiaters een scholingsprogramma waarin deelnemers zich kunnen bekwamen op hun nieuwe rol als medisch specialist en regiebehandelaar. Dimence Groep investeert in haar ‘jonge’ psychiaters en vindt het belangrijk dat deze professionals zich verbinden met elkaar. Met als doel: “Hoe word je beter in je vak, wat kunnen we van elkaar leren?”

Bedrijfsprofiel Dimence

Team IHT

Het team IHT bestaat uit een 24x7 crisisfunctie, intensieve behandeling, een deeltijdprogramma en heeft de poortwachtersfunctie voor de kliniek. Mensen worden zo snel en zoveel mogelijk in hun eigen omgeving behandeld. Naastbetrokkenen worden actief bij deze behandeling betrokken. Kenmerkend voor de IHT-behandeling is dat de zorg continue op- en afgeschaald kan worden. Opnames vinden zo min mogelijk en zo kort mogelijk plaats. Er wordt gewerkt met een gedeelde caseload in een multidisciplinair team. Continuïteit van zorg is voor ons een belangrijk speerpunt, in nauwe samenwerking met in- en externe ketenpartners. Het multidisciplinaire team van vijftien collega’s, bestaat uit senior verpleegkundigen, SPV, VS, en psychiaters. Zij worden ondersteund door het secretariaat van IHT Almelo.


Team HIC

De High Intensive Care afdeling bestaat uit ca. 14 bedden voor een kortdurende acute psychiatrische crisisinterventie. Het doel van de opname is het herwinnen en versterken van de regie over het eigen functioneren tot minimaal een niveau waarop de patiënt weer buiten de opnamekliniek de behandeling kan hervatten en de draad weer kan oppakken in zijn dagelijks leven. Tot de doelgroep behoren volwassenen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar die in ernstige crisis verkeren op basis van psychiatrische problematiek. Het behandelteam werkt nauw samen met de patiënt, diens naasten en alle ketenpartners die betrokken zijn bij zijn herstel, waaronder de ambulante tak en andere afdelingen zoals de Spoed Medium Care.


Dimence

Dimence streeft naar een mentaal veerkrachtige samenleving waarin iedereen zich gezien voelt en mee kan doen. Wij dragen hieraan bij met toonaangevende specialistische ggz en kennis. We leren dagelijks van elkaar, zodat we het morgen nog beter kunnen doen. Wij geloven in flexibiliteit, creativiteit en samenwerking, zowel met de cliënt, naasten en andere professionals. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Dimence. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Hanzelaan 1
7607 NL ALMELO
0546 - 542 424