logo

Mechanical lead engineer

Ben jij graag van begin tot eind zowel inhoudelijk als organisatorisch betrokken en durf jij hierbij het voortouw te nemen? Demcon is op zoek naar een Mechanical lead engineer.
None

Mechanical lead engineer

DEMCON

03 juni 2022

2 jaar, 3 maanden geleden

Over deze baan

Als mechanical lead engineer ben jij verantwoordelijk voor het laten slagen van het mechanische deel van onze mechatronische concepten en systemen. Je denkt al mee in de conceptfase en bent vervolgens binnen het projectteam verantwoordelijk voor de engineering en analytische onderbouwing van concept tot en met (de begeleiding van) de uitwerking tot volledig constructiedossier op basis waarvan het ontwerp kan worden vervaardigd.


Tijdens de realisatiefase ben je verantwoordelijk voor de uitbesteding van de productie van mechanische delen en begeleiding van de assemblage. Naast een inhoudelijke rol vervul je ook een leidende, motiverende en coachende rol. Je zorgt voor goede communicatie met de opdrachtgever als ook cohesie binnen het project, je afdeling en Demcon in het algemeen.

Verantwoordelijkheden

  • Afgeronde hbo-/wo-opleiding Werktuigbouwkunde
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als mechanical (lead) engineer, in de ontwikkeling van hightech of medische systemen en/of (complexe) speciaal machinebouw
  • Uitstekende analytische vaardigheden, kennis van 3D CAD (w.o. SolidWorks), kennis van fijnmechanische constructieprincipes, analysemethodes en DFX
  • Je bent ondernemend en creatief, herkent en vertaalt technische problemen of nieuwe technische ontwikkelingen in werkende (mechanische) oplossingen
  • Enthousiasme en flexibiliteit, toont initiatief en doorzettingsvermogen, bent klantgericht en bezit goede communicatieve vaardigheden
  • Je werkt graag projectmatig en in teamverband
  • Je bent in staat je team te motiveren, sturen en te coachen
  • Je bent zelfbewust en zelfsturend
  • Vloeiende beheersing van het Nederlands en het Engels

Aanbod

Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daar buiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

DEMCON bedrijfsprofiel

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteer naar deze baan

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Deel deze vacature

Enschede

Details

Techniek

Vakgebied

Baan

Types

Dutch

Taal

HBO

Onderwijs
None

DEMCON

Techniek

imagine tomorrow.
challenge today.

 

Wat morgen brengt? Zeker weten doen we het niet. Wel zijn we overtuigd van de
impact die we samen kunnen maken. Wij zijn Demcon. Een bedrijf dat bovenal
een collectief is van scherpe geesten, bij wi…

088 – 1152 000

recruitment@demcon.nl

Institutenweg 25,
7521 PH Enschede

https://demcon.com/nl/

Bedrijfsprofiel