WTC Business-club

Internationale handelsbevordering 

Wereldwijd zakelijke activiteiten helpen ontplooien. Dat ondersteunt World Trade Center Twente (WTC Twente) tal van bedrijven en zelfstandig ondernemers in de Euregio vanuit ondernemend Hengelo in Twente. Samen met de overige World Trade Centers in Nederland, behoort WTC Twente tot een mondiaal netwerk voor internationale handelsbevordering. Hierbij faciliteert Expat Center Twente zowel bedrijven die werken met kennismigranten als individuele expats.

logo WTC Business-club
Lees hieronder meer

Contactgegevens

Industrieplein 2
7553 LL Hengelo
+31 (0)74 291 56 04 info@wtctwente.eu www.wtctwente.nl/business-club/

Met handelsinformatie, trainingen, coaching, bijeenkomsten en evenementen helpt WTC Twente bedrijven in Twente, de rest van Oost-Nederland en het Duitse grensgebied van de Euregio. Door betrouwbare handelsinformatie kunnen deze ondernemers internationaal nieuwe markten verkennen en betrouwbare handelspartners vinden. 

Wereldwijd Netwerk

De gedetailleerde informatie over lokale markten wordt op basis van landenanalyses en marktonderzoeken ontsloten vanuit het wereldwijde netwerk van WTC’s. In korte tijd wordt het handelspotentieel in kaart gebracht voor het betrokken bedrijf. Ook wordt ondersteuning geboden bij het opstarten in het buitenland. Zo stimuleert WTC Twente de economie in Twente en de rest van Oost-Nederland. Hierbij wordt nauw aangesloten bij zakelijke relaties in het Duitse Münsterland en Osnabrückland. Tijdens inkomende of uitgaande economische missies leren potentiële partners elkaar persoonlijk kennen tijdens matchmaking.

Bruisende locatie

WTC Twente is een bruisend zakencentrum waar internationaal gerichte ondernemers, overheidsorganisaties, dienstverleners en andere professionals samenkomen. Met hoogwaardige kantoorruimtes, flexibele werkplekken, vergaderzalen, parkeergelegenheid en tal van aanvullende diensten wordt een open sfeer van kennis delen en zaken doen gecreëerd. 

Expat Center Twente

Het Expat Center Twente ontzorgt zowel individuele expats als bedrijven die werken met kennismigranten. Expats en HR-medewerkers kunnen bij het Expat Center terecht voor informatie en klantgerichte ondersteuning bij internationale relocatie, zoals voor formaliteiten, huisvesting, scholing, gezondheidszorg, verzekeringsaspecten en sociale en culturele zaken. Wekelijks is het Expat Center Twente aanwezig op het gemeentelijke Stadskantoor in Enschede, Twente, bij het gecombineerde loket. Daar worden expats geholpen in samenwerking met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de overheidsdienst die is belast met de uitvoering van het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Het neemt aanvragen in behandeling van niet-Nederlanders om te beoordelen of deze expats een verblijfsvergunning kunnen krijgen. Geregeld organiseert het Expat Center voorlichtingsbijeenkomsten en evenementen voor expats en internationaal opererende bedrijven, zoals de maandelijkse Expat Meet & Greet.

Netwerkpartners

Samen met andere netwerkorganisaties werkt WTC Twente aan een volhoudbare toekomst, zoals met International School Twente in Enschede, Universiteit Twente en Hogeschool Saxion in Enschede en ROC van Twente in Almelo, Hengelo en Enschede.