Wooddeck - officieel importeur Millboard

Hout is een prachtig product, het is dan ook op vele manieren toe te passen. Het grote nadeel is wel dat je er bomen voor moet kappen. Millboard is een nieuwe innovatie op het gebied van hout/composiet. Het is de eerste plank ter wereld die er uit ziet als hout maar geen hout bevat. 

logo Wooddeck - officieel importeur Millboard
Lees hieronder meer

Waar is het dan wel van gemaakt?
Millboard heeft een basis van polyuretaanhars, glasvezel en minerale grondstoffen waaronder kalksteenpoeder. De planken hebben een speciale non-poreuze toplaag van Lastane. Het materiaal heeft tevens een erg lage CO2 Footprint van 430 gram CO2 per m2. Door het gebruik van deze grondstoffen laten we hout waar het hoort, buiten in de natuur! 

Waarom Millboard?
De schoonheid van natuurlijk hout, maar dan met verbeterde duurzaamheid, veiligheid en onderhoudsgemak. Dit bereiken we door de schoonheid van de natuur na te bootsen. De planken kunnen niet rotten, kromtrekken, splijten of verkleuren en gaan minimaal 25 jaar mee. De hoge anti slip bij nat en droog en brandklassecertificering Bfl-S1 zorgen voor extra veiligheid. De non-poreuze toplaag zorgt er tevens voor dat algen zich niet kunnen hechten en de planken minimaal onderhoud vergen. 

Waar kan ik de planken voor gebruiken?
Millboard is zowel binnen als buiten te gebruiken. De planken worden veelal gebruikt voor terrassen, vlonders en zwembadranden vanwege de hoge duurzaamheid, het antislip oppervlak en de weerbestendigheid. Ook wordt het vaak toegepast als gevelbekleding, wanddecoratie, plafondbekleding en meubelmateriaal. 

Onze Missie
''Met Millboard willen wij hoveniers, architecten, bouwbedrijven en investeerders laten zien dat het niet meer van deze tijd is om bomen te kappen voor bouw en tuin toepassingen. Door een alternatief aan te bieden voor hout en composiet dat minimaal 25 jaar lang mee gaat en een stuk duurzamer is, werken wij samen met onze partners en klanten aan een toekomst waarin minder bomen gekapt zullen worden."