Rijssen-Holten

Rijssen-Holten kent een uitstekend ondernemersklimaat. In een grootschalig onderzoek onder Nederlandse ondernemers kwam Rijssen-Holten naar voren als meest ondernemersvriendelijke gemeente van Nederland. Ondernemers waarderen vooral de toegankelijkheid van het gemeentebestuur en de ambtenaren. Bedrijven kunnen rekenen op een luisterend oor en worden actief betrokken bij het beleid.

logo Rijssen-Holten
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Gemeente Rijssen-Holten
Schild 1
7461 DD Rijssen
+31 (0)548 854 854 gemeente@rijssen-holten.nl www.rijssen-holten.nl

Ondernemerschap geworteld in de gemeenschap
De nationale waardering is ook te danken aan de ondernemers zelf. In Rijssen-Holten zijn veel krachtige familiebedrijven. Ondernemerschap zit diep geworteld in de gemeenschap. Voor een plaats van deze omvang zijn er buitengewoon veel bedrijven die regionaal, landelijk en zelfs internationaal aan de weg timmeren. Ondernemers zijn ook goed georganiseerd. De Kring Werkgevers Rijssen en de Holtense Industrie Groep zijn krachtige netwerken, die samen met de gemeente zorgen voor een ondernemersklimaat van hoog niveau.


Sectoren en vestigingsmogelijkheden
In Rijssen is de bouwsector prominent aanwezig. In Holten zijn toerisme en recreatie sterk ontwikkeld. Daarnaast telt ondernemend Rijssen-Holten industriële en agrarische bedrijven. Vestigingsmogelijkheden zijn met name te vinden op bedrijventerreinen de Elsmoat bij Rijssen en de Vlietgaarsmaten bij Holten. Deze zijn prima bereikbaar vanaf de A1. De Elsmoat, dat samen met ondernemend Wierden en Enter wordt ontwikkeld, ligt pal aan deze belangrijke verkeersader die Twente verbindt met het westen van het land en met Duitsland, Oost-Europa en Scandinavië. Ondernemers die 'zichtbaar' willen zijn, vinden hier tal van zichtlocaties.

Stand van bedrijvigheid en duurzaamheid
Een actueel beeld met achtergrondinformatie over bedrijvigheid en duurzaamheid in Rijssen-Holten is te vinden op het dashboard van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG):
 

  • Bedrijvigheid in Rijssen-Holten
  • Duurzaamheid in Rijssen-Holten

 

Gemeente Rijssen-Holten
Rijssen-Holten bestaat uit de stad Rijssen, het dorp Holten en acht buurtschappen. Het inwoneraantal is ruim 38.000 Twentenaren; van hen woont zo'n driekwart in Rijssen.
 
Leer meer en kijk op: 

  • Gemeente Rijssen-Holten
  • Kring Werkgevers Rijssen 
  • Werkgeversvereniging Holtense Industrie Groep  

Hechte gemeenschappen
De gemeente Rijssen-Holten bestaat uit hechte gemeenschappen. Rijssen is een leuke winkelstad met veel modewinkels. Holten heeft een knusse dorpskern, die het nodige vertier biedt in een landelijke omgeving. Ondernemers, organisaties en instellingen spannen zich gezamenlijk in om stad en dorp nog krachtiger te maken. Het verenigingsleven bloeit. Ook op het gebied van milieu en duurzaamheid zijn inwoners actief betrokken bij initiatieven. Speciale aandacht gaat daarnaast uit naar de toekomst van de agrarische sector. Voor deze beroepsgroep biedt de gemeente Rijssen-Holten een luisterend oor in de persoon van een gebiedscoördinator.

Genieten en recreëren in natuurgebieden
De gemeente Rijssen-Holten is gezegend met unieke natuurgebieden die een prachtig podium bieden om te recreëren, te genieten en sportief en gezond bezig te zijn. Grote trekpleisters zijn het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, met de Holtense Berg en uitgestrekte heidevelden, en het Reggedal, rondom het meanderende riviertje De Regge. Deze vormen het prachtige decor voor tal van routes om te wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. Het aanbod van horeca is uitgebreid met accommodaties voor elk budget.   
  
Leer meer en kijk op:
Toeristisch Rijssen-Holten