Pentair

Hoogwaardige filtratietechnologie op basis van geavanceerde membranen. Dat is de kernactiviteit van Pentair uit ondernemend Enschede in Twente. Daarmee worden fabrikanten van apparatuur, ingenieursbureaus en constructie-aannemers wereldwijd geholpen met efficiëntie bescherming van water, vloeistoffen, warmte en apparatuur.

logo Pentair
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Pentair
Marssteden 50
7547 TC Enschede
+31 (0)53 428 70 00 xflow@pentair.com https://xflow.pentair.com/en

Global Goals

De zuiverende werking van membraanfiltratie  

Wereldwijd zien industrieën en organisaties zich geconfronteerd met toenemende uitdagingen in de zuivering van drinkwater, proceswater en afvalwater. Daarin staat een structurele vermindering van de impact op het milieu en de leefomgeving voorop. Anaerobe membraanbioreactoren (MBR) vormen de meest recente technologische oplossingen om deze problemen structureel aan te pakken.

Scheiden van ongewenste deeltjes

Membraanfiltratie zuivert een vloeistof door deze te scheiden van ongewenste vaste deeltjes, zo klein als moleculen. Zowel voor de productie van drinkwater, het reinigen en recyclen van proceswater en afvalwater, als voor een reeks industriële, niet-water-gerelateerde toepassingen in de voedings-, dranken- en farmaceutische sectoren, levert Pentair tal van X-Flow-oplossingen met innovatieve filtratieproducten, filtratiediensten en filtratietechnologieën.

Wereldwijd distributienetwerk

Via een wereldwijd distributienetwerk voorziet Pentair zowel OEM's, partners als aannemers van de geavanceerde X-Flow membraantechnologie. Ingenieurs ondersteunen klanten in elke projectfase, van conceptontwerp tot het opstarten en de uiteindelijke installatie en het in werking treden van de filtratie. In Enschede dragen het laboratorium, de R&D-faciliteiten en de uitgekiende productiefaciliteiten bij aan deze geavanceerde oplossingen. Op basis van de X-Flow-membranen zijn wereldwijd vele filtratieprojecten gerealiseerd. Zo werkt Pentair met trots aan duurzame oplossingen in een veranderende wereld.

Doorbraaktechnologie

Op de R&D-afdeling werken tientallen hoogopgeleide specialisten. In nauwe samenwerking met collega's van productbeheer en productimplementatie alsook met procestechnologen, worden verschillende innovatieve toepassingen gerealiseerd. Een recente doorbraak is de Helix-technologie, ook wel ‘ultrafiltratie met een twist’ genoemd. Het is de nieuwste innovatie van Pentair in buisvormige membraantechnologie. Het compacte Helix-membraan lost effectief het belangrijkste productieknelpunt op van ultrafijne ultrafiltratie, namelijk het ontstaan van concentratiepolarisatie en de daaruit voortvloeiende koekopbouw in de membranen. Met deze doorbraaktechnologie behoort dit knelpunt tot het verleden. 

 

Universitaire spin-off uit Twente

X-Flow is van oorsprong een spin-off van Universiteit Twente, dat vanuit wetenschappelijk perspectief een praktische methode ontwikkelde om holle vezelmembranen van uitzonderlijke kwaliteit en robuustheid te vervaardigen.

 

Hoe is het om te werken bij Pentair?

Werken bij Pentair betekent bijdragen aan een wereld waarin iedereen altijd de beschikking heeft over schoon en veilig drinkwater. Medewerkers bij Pentair zijn trots om deel uit te maken van een organisatie waar innovatie voorop staat. Het leveren van kwaliteit en een goede onderlinge samenwerking staan daarbij voorop. 

 

Waarom werken mensen graag bij Pentair?

Werken en doorgroeimogelijkheden op internationaal niveau
Ruimte voor ontwikkeling en persoonlijke groei
Bijdragen aan een prachtig innovatief product
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waardoor de werk & prive balans als erg prettig wordt ervaren.
 

Pentair houdt zich bezig met slimme, duurzame en efficiënte oplossingen op het gebied van drink-, proces- en afvalwaterwww.pentair.com

Actualiteit #Pentair

Jobs #Pentair

Engineer Electrotechniek

Techniek | Baan | MBO-HBO
Wil jij met eigen ogen zien hoe jouw elektrotechnisch ontwerp eruitziet? Dan loop je bij ons zo van ...

Quality Engineer

Techniek | Baan | HBO
Als Quality Engineer bij Pentair in Enschede borg je de kwaliteit van hun producten en ...

Sales Mgr

Commercieel | Baan | HBO-WO
Pentair is seeking a Sales Mgr. Please check the vacancy for more information.

Group Integrated Supply Chain & OPS Leader, Industrial Solutions

Baan | Universitair (WO)
Pentair is looking for a Group Integrated Supply Chain & OPS Leader, Industrial Solutions.

Senior Back-end developer (Internet of Things) F&B

Baan | HBO-WO
Pentair is looking for a Senior Back-end developer (Internet of Things) F&B.