Odin Groep

IT-huis met sterk data fundament

De Odin Groep uit ondernemend Hengelo in Twente, vormt het fundament voor innovatie en continuïteit op het gebied van informatietechnologie. Als grote en veelzijdige IT-organisatie wil de dienstverlener een ‘Home of IT’ zijn. Het bedrijf heeft een sterke focus op managed services, cloud-oplossingen en datacenter-diensten, waarbij een duurzame insteek ‘het huis koel houdt’.

logo Odin Groep
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Odin Groep
Expolaan 50
7556 BE Hengelo
+31 (0)74 2404 646 info@odin-groep.nl www.odin-groep.nl

Global Goals

Technologische innovaties bestaan binnen de Odin Groep uit het succesvol en stabiel inzetten van de nieuwste technieken op IT-gebied. De focus ligt op bewezen technologie. Die zorgt ervoor dat klanten gegarandeerd kunnen vertrouwen op de stabiele en betrouwbaar oplossingen van de Odin-merken Previder, Heutink.ict en Winvision. Stuk voor stuk bedienen deze dochterondernemingen specifieke deelmarkten.

Toekomstbestendige data-centers

De Odin Groep beschikt over twee hightech-datacenters (Tier 3+) onder de merknaam Previder. Deze behoren tot de grootste van Nederland. Dit bedrijfsonderdeel investeert veel in supersnelle cloud-technologie. Zo blijft het toekomstbestendig. Daar waar traditionele organisaties en bedrijven in de dagelijkse praktijk vaak worstelen met de voortrazende ontwikkelingen rondom de cloud en het ‘internet of things’, daar schakelen startups ogenschijnlijk moeiteloos met grote snelheid door. Voor beide type ondernemingen wil Previder een sparringpartner en dienstverlener zijn.

Betrouwbare dienstverlener

Ook de andere bedrijfsonderdelen binnen de Odin Groep profiteren van de kennis en faciliteiten van het geheel. Heutink ICT heeft in de loop der jaren gebouwd aan een van de grootste cloud-platformen voor het onderwijs. Terwijl Winvision de benodigde Microsoft-expertise inbrengt en zo verschillende klanten ondersteunt om de nieuwste technieken te adopteren. De Odin Groep als geheel is privaat, Nederlands eigendom. Dat maakt de onderneming tot een betrouwbare dienstverlener in de internationale hostingwereld.

 

 

Duurzame basis

Langs de A1 bij Hengelo – ook wel de ‘Berlin Boulevard’ geheten – huist het hypermoderne datacenter, inclusief een logistiek centrum en het hoofdkantoor van de Odin Groep. Op deze locatie is grote aandacht besteed aan duurzaamheid. Zowel de gebouwen als het datacenter voldoen aan de ambitieuze BREEAM-kwalificatie 'Excellent'. De warmte die vrijkomt in het datacenter, wordt weer gebruikt om de kantoortoren van de Odin Groep te verwarmen. Ook voor het gebruikerscomfort blijkt het een van de gezondste panden om in te werken.


 

Duurzame bedrijfsvoering en optimale informatiebeveiliging

Naast het duurzame pand langs de A1 en betrouwbare dienstverlening blijft Odin Groep zich continu ontwikkelen. Zo heeft Odin Groep succesvol de hercertificering voor ISO 9001, 14001, 27001 en NEN 7510 doorlopen. Met deze certificering toont Odin aan dat zij staat voor continue verbetering, duurzame bedrijfsvoering en optimale informatiebeveiliging. 

 

Odin Groep is een veilig en prettig thuis voor IT-bedrijven en professionals. www.odin-groep.nl 

Actualiteit #Odin Groep

Jobs #Odin Groep

HR Adviseur

HRM | Baan | HBO
Tevreden medewerkers, meedenken in HR-beleid, het door ontwikkelen van de BackOffice en ...

Senior Business Controller

ICT / Internet / Telecom | Baan | HBO-WO
Odin Groep, thuisbasis voor de 3 IT bedrijven, groeit snel. Binnen de organisatie is behoefte aan ...

Business Controller

ICT / Internet / Telecom | Baan | HBO-WO
Odin Groep, thuisbasis voor 3 IT bedrijven, groeit snel. Binnen het team van Finance & Control ...

IT Medewerker Repair

ICT / Internet / Telecom | Baan | MBO
Wil jij als IT Medewerker Repair werken bij een professionele IT onderneming in Hengelo? Dan zoeken ...

Logistiek Medewerker

ICT / Internet / Telecom | Baan | MBO
Wil jij meewerken in een enthousiast team aan het logistieke proces binnen Odin Groep? Dan zoeken ...

Teamlead Office & Facility

ICT / Internet / Telecom | Baan | MBO
Werk jij graag in een dynamische omgeving en ben jij allround inzetbaar? Werk je daarnaast ook ...

Stage Facilitair leidinggevende

Administratief / Secretarieel | Stage | MBO
Studeer jij MBO Facilitair leidinggevende en zoek jij per februari 2022 een meewerkstage of ...