KIVI Students Twente

Technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

Een andere kijk op de ingenieurswereld. Dat is wat KIVI Students Twente (KIVI) uit ondernemend Enschede in Twente als beroepsvereniging biedt aan technische studenten en pas afgestudeerden. Bestaande en toekomstige KIVI-ingenieurs zetten zich dagelijks in om de kwaliteit van leven in de samenleving te verbeteren met onmisbare technische kennis en hoogwaardige technologische oplossingen voor tal van maatschappelijke uitdagingen. 

logo KIVI Students Twente
Lees hieronder meer

Contactgegevens

Postbus 217
7500 AE Enschede
+31 (0)53 489 40 97 elfride.dijkstra@kivi.nl www.kivi.nl/afdelingen/kivi-students-twente
Omschrijving

KIVI Students Twente organiseert tal van lezingen, workshops en andere activiteiten, waaronder geregeld de ‘Twente Science Quiz’ als onderdeel van de ‘Nacht van de Wetenschap’. Zowel technische studenten als werkende ingenieurs zijn welkom tijdens de talrijke evenementen van KIVI Students Twente. Door de informele sfeer vormen tal van technologieën en technieken de toegankelijke gespreksonderwerpen. Maatschappelijke uitdagingen staan daarin centraal, voor een volhoudbare toekomst op basis van techniek. 

Beroepsvereniging

Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland. Het biedt leden tal van gemeenschappen voor het delen van vakspecifieke kennis en kunde. KIVI Students Twente is het aanspreekpunt voor studenten van Universiteit Twente en Hogeschool Saxion in Enschede, alsook Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ook pas afgestudeerde ingenieurs zijn welkom. Jonge ingenieurs tot en met 35 jaar vinden extra ondersteuning in Young KIVI Engineers.

Vakinhoudelijk platform

KIVI is ingedeeld in vakafdelingen die nauw aansluiten bij de studierichtingen van de ingenieurs in spé. Elke vakafdeling vormt een platform rondom vakinhoudelijke thema's. Door samenwerking en kennisuitwisseling worden studenten geholpen bij de eerste stappen op weg naar een loopbaan. Centraal staan de contacten met professionele ingenieurs uit zowel het bedrijfsleven als de onderzoekswereld.

Netwerkpartners

Samen met andere netwerkorganisaties werkt KIVI Students Twente (KIVI) aan een volhoudbare toekomst, zoals met kennisinstellingen als Universiteit Twente en Hogeschool Saxion in Enschede en Hogeschool Windesheim in Zwolle.