EuroMouldings

Met een technologisch hoogwaardige blaastechniek produceert EuroMouldings in ondernemend Hellendoorn in Twente, een uitgebreid assortiment kunststof verpakkingen. De geproduceerde flessen, flacons en jerrycans van 100 milliliter tot 30 liter groot vinden een bestemming in uiteenlopende markten, zoals de chemische industrie en de voedingsmiddelenbranche.

Lees hieronder meer
 
logo EuroMouldings

Contactinformatie

EUROMOULDINGS BV
Ambachtsweg 3
7442 CS Nijverdal
+31 (0)548 61 10 07
Verduurzaming van kunststof verpakkingen

Op basis van ‘extrusion blow moulding’ (EBM), biedt EuroMouldings klanten een totaalpakket, van ontwikkeling, ontwerp en prototyping tot en met productie in vrijwel elke gewenste oplage. Dankzij brede expertise en uitgebreide technische faciliteiten heeft het bedrijf naam gemaakt met specialiteiten: specifieke verpakkingsontwerpen voor nieuwe danwel bijzondere producten. Door de EBM-blaastechniek weet EuroMouldings als geen ander bedrijf die moderne, hoogwaardige technologie en optimale functionaliteit samen te laten gaan in aansprekende designs. 

Grondstoffen uit hernieuwbare bronnen

EuroMouldings zet al jaren sterk in op verduurzaming voor een houdbare toekomst. Het bedrijf heeft op het gebied van energiebesparing en verantwoord grondstoffenverbruik flinke stappen gezet. Reconditionering en produceren volgens ‘cradle-to-cradle’ zijn dagelijkse praktijk. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten maakt EuroMouldings onder meer gebruik van polymeren die gebaseerd zijn op hernieuwbare bronnen, zoals suikerriet, suikerbiet en maïs.

Verduurzamen van processen

Daarnaast stelt EuroMouldings zich actief op als partner voor klanten die ook hun processen willen verduurzamen, bijvoorbeeld door hergebruik van plastic flessen. Ook investeert de onderneming in machines die de recyclebaarheid van producten verhogen. Zo beschikt het over co-extrusie-blaasmachines die werken met producten die aan de recyclestroom kunnen worden toegevoegd zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van producten. De markten vragen om verdere stappen in duurzaamheid. EuroMouldings zet die stappen zelf én helpt ook andere bedrijven om deze te zetten.

Vacatures #EuroMouldings