Aeronamic

Als jong, dynamisch hightech-bedrijf staat Aeronamic uit ondernemend Almelo in Twente voor enorme uitdagingen om de luchtvaart naar een duurzamer toekomst te leiden. De urgentie is groot om vliegtuigen energiezuiniger, minder milieubelastend en geluidsarmer te maken. Aeronamic werkt er hard aan om dat voor elkaar te krijgen.

logo Aeronamic
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Aeronamic B.V.
Planthofsweg 79
7601 PJ Almelo
The Netherlands
+31 (0)546 545 570 info@aeronamic.com www.aeronamic.com

Global Goals

Verduurzaming van luchtvaart

Het bedrijf zet sterk in op innovatie en loopt voorop in de trend naar ‘more electric aircraft'. Aeronamic ontwikkelt alternatieven, zoals elektrisch aangedreven starters, generatoren en (motor-) controlesystemen. Het levert een aanzienlijke besparing op in energieverbruik, gewicht, volume en daarmee productie- en onderhoudskosten.

Internationaal toonaangevend

Aeronamic is in 1988 ontstaan als afsplitsing van Urenco, waar het als Urenco Aerospace al bezig was om de daar opgebouwde kennis van hoogtoerige machines toe te passen voor luchtvaartdoeleinden. Nu, dertig jaar later, is het sinds 2005 verzelfstandigde Aeronamic een internationaal toonaangevende speler in de luchtvaartindustrie. Vrijwel elk vliegtuig – van Boeing, Airbus passagiersvliegtuigen, Gulfstream zakenjets tot de F-35 straaljager– bevat wel een belangrijk systeem of een onderdeel dat afkomstig is van Aeronamic.

Aeronamic draagt bij aan Solar Team Twente met de volgende onderdelen:

Hoge precisie

Het gaat dan vooral om systemen zoals turbo-machines, generatoren, compressoren, startsystemen en koel- en luchtbehandelingssystemen, maar ook hoge precisie-onderdelen, zoals turbinewielen. Aeronamic ontwikkelt én produceert deze en zorgt ook voor reparatie en onderhoud van de systemen. Dit wordt gedaan met een team van zo’n 190 enthousiaste medewerkers, verdeeld over de hoofdvestiging in Almelo en de productiefaciliteit in Sibiu, Roemenië.

Onderhoud van F-35 straaljagers

Ook zijn de nieuwe activiteiten in volle gang voor de divisie Aeronamic Services op Businesspark Aviolanda te Woensdrecht, waar in nauwe samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht het onderhoud wordt verzorgd aan het startsysteem van alle Europese, de Aziatisch-Pacific én de in Europa gestationeerde Amerikaanse F-35 straaljagers.

Actualiteit #Aeronamic

Jobs #Aeronamic

Electronics Design Engineer

Techniek | Baan | Universitair (WO)
Would you like to play an important role in our product development, which is focused on light ...

FPGA Design Engineer

Techniek | Baan | Universitair (WO)
Would you like to play an important role in our product development, which is focused on light ...

Operator Special Processes

Techniek | Baan | MBO
Wil jij aan de slag binnen de dynamische wereld van de luchtvaartindustrie? En werk jij graag bij ...

Manufacturing Engineer

Techniek | Baan | HBO
Aeronamic groeit! Daarom zijn zij op zoek naar een Manufacturing Engineer die toe is aan een mooie ...