Aeronamic

Als jong, dynamisch hightech-bedrijf staat Aeronamic uit ondernemend Almelo in Twente voor enorme uitdagingen om de luchtvaart naar een duurzamere toekomst te leiden. De urgentie is groot om vliegtuigen energiezuiniger, minder milieubelastend en geluidsarmer te maken. Aeronamic werkt er hard aan om dat voor elkaar te krijgen.

logo Aeronamic
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Aeronamic B.V.
Planthofsweg 79
7601 PJ Almelo
The Netherlands
+31 (0)546 545 570 info@aeronamic.com www.aeronamic.com

Global Goals

Verduurzaming van luchtvaart

Het bedrijf zet sterk in op innovatie en loopt voorop in de trend naar ‘more electric aircraft'. Aeronamic ontwikkelt alternatieven, zoals elektrisch aangedreven compressoren. Het levert een aanzienlijke bijdrage aan de verduurzaming van de luchtvaartindustrie. 

Internationaal toonaangevend

Aeronamic is in 1988 ontstaan als afsplitsing van Urenco, waar het als Urenco Aerospace al bezig was om de daar opgebouwde kennis van hoogtoerige machines toe te passen voor luchtvaartdoeleinden. Nu, 35 jaar later, is het sinds 2005 verzelfstandigde Aeronamic een internationaal toonaangevende speler in de luchtvaartindustrie. Vrijwel elk vliegtuig – van Boeing, Airbus passagiersvliegtuigen, Gulfstream zakenjets tot de F-35 straaljager– bevat wel een belangrijk systeem of een onderdeel dat afkomstig is van Aeronamic.

Aeronamic draagt bij aan Solar Team Twente met de volgende onderdelen:

Hoge precisie

Het gaat dan vooral om systemen zoals turbo-machines, generatoren, compressoren, startsystemen en koel- en luchtbehandelingssystemen, maar ook hoge precisie-onderdelen, zoals turbinewielen. Aeronamic ontwikkelt én produceert deze en zorgt ook voor reparatie en onderhoud van de systemen. Dit wordt gedaan met een team van zo’n 240 enthousiaste medewerkers, verdeeld over de hoofdvestiging in Almelo, de Aeronamic Services vestiging op de Vliegbasis in Woensdrecht en de productiefaciliteit in Sibiu, Roemenië.

Onderhoud van F-35 straaljagers

De nieuwe activiteiten in onze divisie Aeronamic Services op de Vliegbasis in Woensdrecht zijn inmiddels in volle gang. In nauwe samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht wordt daar het onderhoud verzorgd aan het startsysteem van alle Europese, de Aziatisch-Pacific én de in Europa gestationeerde Amerikaanse F-35 straaljagers.

Actualiteit #Aeronamic

Jobs #Aeronamic

Bankwerker

Techniek | Baan | MBO
Aeronamic is op zoek naar een Bankwerker. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Product Support Engineer

Techniek | Baan | HBO
Aeronamic is op zoek naar een Product Support Engineer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Electronics Design Engineer

Techniek | Baan | HBO-WO
To enhance its product development team based on the Technology Base in Enschede, Aeronamic is ...

Allround Assemblagemedewerker

Techniek | Baan | MBO
Wil jij aan de slag binnen de dynamische wereld van de luchtvaartindustrie? En werk jij graag bij ...

Operator Special Processes

Techniek | Baan | MBO
Zoek je een functie met afwisseling, verantwoordelijkheid en vrijheid? Wil jij aan de slag binnen de ...