Voortman Steel Machinery zet in op digitalisering

Softwareproducten, cloudoplossingen en virtualisaties zijn aanzienlijke groeimarkten en worden zelfs in de staalbouw trending topic. Waar Voortman Steel Machinery zich eerst volledig richtte op machines voor de staalbouw en maakindustrie, wordt er nu meer ingezet op technologische innovaties. Door hier op in te spelen kan Voortman zorgen voor onderscheidend vermogen, waardoor hun klanten flexibeler en innovatiever kunnen zijn. 

In het kort

  • Voortman Steel Machinery  ontwerpt en ontwikkelt al ruim 50 jaar innovatieve machines en high-end oplossingen voor de staalbouw en maakindustrie
  • Met het Multi system integration (MSI) systeem en de v807 machine combineren zij de ontwikkeling van de machines met innovatieve software.

Global Goal

global goal icon

Daarnaast ziet Voortman dat bedrijven graag met één aanbieder willen werken. Dit maakt dat Voortman wil meegroeien met haar klanten om hun het optimale te kunnen bieden. Niet alleen nieuwe- en hoogwaardige machines maar ook verrassende intelligente oplossingen helpen om aan de behoefte van de klant, waarvan ze zelf wellicht niet weten dat ze deze hebben, te voldoen.

Intelligent machinepark

Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan een goed geoptimaliseerd en geautomatiseerd productieproces. Om dit te realiseren heeft Voortman het Multi System Integration (MSI) systeem ontworpen. MSI zorgt ervoor dat meerdere machines zowel fysiek als digitaal gekoppeld worden waardoor de productie van de klant geautomatiseerd wordt en centraal wordt aangestuurd. Dankzij MSI kunnen de machines in de machinelijn meerdere bewerkingen tegelijkertijd uitvoeren en zorgt het slimme load balancing algoritme ervoor dat het ingevoerde materiaal op een zo efficiënt mogelijke manier tot eindproduct wordt bewerkt. Uiteindelijk zorgt deze software voor een hogere productie-efficiëntie en flexibiliteit bij Voortmans klanten en wordt ernaar gestreefd om het aantal benodigde manuren per ton staal tot een minimum te beperken.

Van handbewerking naar robotisering

Met de nieuwe V807 snijrobot zet Voortman de toon in de markt om op een kleine footprint meerdere bewerkingen uit te kunnen voeren, met als resultaat dat Voortmans klanten meer flexibiliteit en productiviteit krijgen. Deze machine stelt klanten in staat om een grote diversiteit aan bewerkingen uit te voeren, zonder daarvoor een boor-, zaag-, frees- of markeermachine aan te hoeven schaffen. Maar ook het kleine vloeroppervlak en de automatische manier van profielen snijden zorgen voor een verhoogde productiviteit in het productieproces van Voortmans klant. Deze “do it all” machine stelt hen in staat om bijna alle bewerkingen in de staalconstructie uit te voeren zonder er een groot machinepark voor aan te hoeven schaffen.

Uniek Experience Center met live remote demo's

Maar ook Voortmans eigen Experience Center (VEC) kan natuurlijk niet achter blijven. Afgelopen maanden is hard gewerkt om deze showroom te vernieuwen en zijn er nieuwe machines- en high-tech ontwikkelingen toegevoegd. Het VEC is de perfecte locatie voor het geven van zowel software trainingen als machine demonstraties. De nieuwe interactieve cockpits (zwevende glazen vergaderruimtes bovenin de showroom) zijn voorzien van multifunctionele schermen en hebben een 180-graden camera met prachtig uitzicht op de showroom en machines. Maar ook voor de klanten die niet naar het VEC kunnen komen maar toch graag de machines in actie wil zien, heeft Voortman een oplossing bedacht, namelijk live remote demo’s. Dit geeft de (potentiële) klant de kans om tijdens het videogesprek zelf te kiezen uit 9 camera’s, waardoor de klant vanuit verschillende posities de bewerkingen maar ook de software kan bekijken. Klanten van over de hele wereld kunnen zo hun toekomstige machine bekijken en live de opties bespreken met de specialisten van Voortman!

Datum: 29 oktober 2020 |

Bron tekst: Voortman Steel Machinery |

Auteur: twente.com

Lees meer over #innovatie