Victa ondersteunt Twence met innovatieve dashboards van Qlik Sense

Twence was op zoek naar een verbeterslag in rapportages, overzicht en samenhang in data. In samenwerking met Victa werkten ze in een korte tijd naar een nieuwe manier van datamodellering. Resultaat? Duidelijke data en overzichtelijk gepresenteerd.

In het kort

  • Twence had een veelvoud aan data, via diverse afdelingen en op verschillende manieren gerapporteerd.
  • Victa dacht mee aan een nieuwe en stabiele oplossing, zodat iedere afdeling snel een inzichtelijk rapport zou krijgen.
  • Met Qlik Sense van Victa kan Twence haar data beter en overzichtelijker rapporteren.

Global Goal

global goal icon
Overzicht en samenhang in data en rapportages

Twence is een afvalwerker in Oost-Nederland. Het bedrijf heeft zich sinds 1986 ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van de circulaire economie door het terugwinnen van grondstoffen en het produceren van energie uit afval, biomassa en zon.

 

Twence werkte al met de software van Qlik. Hierin werd veel data vastgelegd door meerdere afdelingen. De wens naar een verbeterslag in rapportages, overzicht en afdelingsoverstijgende samenhang, resulteerde in de samenwerking met Victa. Stef Haverkate (senior business analist bij Twence) kende Victa al van een vorige werkgever, daar heeft Victa bewezen dat zij goed kunnen ontzorgen als het gaat om informatievoorzieningen via innovatieve dashboards.

Nieuwe omgeving

We wilden dit gelijk goed doen. Niet alleen kijken naar de achterkant, dus de datamodellering, maar ook naar de voorkant. We wilden onze gebruikers een selfservice omgeving voor rapportages en analyses bieden, die er grafisch gelikt uitziet en op meerdere devices gebruikt kon worden. We kozen ervoor om over te stappen naar Qlik Sense. De professionele datamodellering en de transitie naar Qlik Sense, vroeg om de hulp van een échte partner”, aldus Stef Haverkate.

 

Het uitrollen van de nieuwe strategie voor data, rapportages en analyses bestond uit twee fases. De eerste fase was de datamodellering, waarin data uit verschillende bronnen werden ontsloten. De tweede fase bestond uit het creëren van verschillende applicaties voor de visuele rapportages en analyses zelf. Daarvoor werden afdelingen uitgebreid geïnterviewd: ‘Welke rapportages hebben ze nu? Wat willen ze graag analyseren? Welke KPI’s heeft de afdeling?’ Dit heeft de scope van de tweede stap bepaald, het ontwikkelen van de apps waarin de data door iedereen die hier toegang tot heeft vrij verkend kan worden.

Informatievoorziening via innovatieve dashboards

Vandaag de dag wordt Qlik Sense van Victa door bijna alle afdelingen van Twence gebruikt: sales, operations, finance, inkoop, projecten en management - met verschillende apps en devices.

 

Met Qlik Sense is het een kwestie van de projectrapportage opstarten, het project selecteren en kijken wat de status is. Dit geldt niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor de klanten van Twence. Zij kunnen met Qlik Sense extern inloggen op hun klantportaal en zo toegang verkrijgen tot de informatie. Met Qlik Sense gebruiken alle afdelingen nu één waarheid als bron. Door de hulp van Victa heeft Twence nu een sterk fundament als het gaat om het analyseren van verschillende data in allerlei rapportages.

Victa

Met meer dan 10 jaar ervaring heeft Victa innovatieve business intelligence (BI) oplossingen geleverd aan meer dan 800 klanten in diverse sectoren. Victa heeft als doel om organisaties te helpen data gestuurd te worden door gegevens te visualiseren op een manier die eenvoudig inzichten genereren om zodoende betere zakelijke beslissingen te kunnen maken.Victa ondersteunt haar klanten met een innovatieve portfolio van BI producten en diensten. De belangrijkste focus ligt op Qlik en Power BI, beide leiders op gebied van (visual) analytics en BI platforms.

Contactinformatie

Victa
Demmersweg 10
7556BN Hengelo
+31 (0)74 2915 208 info@victa.nl www.victa.nl

Global Goals

Datum: 3 december 2020 |

Bron tekst: Victa |

Auteur: twente.com

Lees meer over #informatietechnologie