Twentse software in Britse brexit-app

Het softwareproduct ReadID van InnoValor uit ondernemend Enschede, wordt gebruikt in de smartphone app van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken (UK Home Office), de EU Exit: ID Document check. Met deze app is het voor alle EU-burgers mogelijk om een verblijfsvergunning aan te vragen voor het Verenigde Koninkrijk, dit wordt straks verplicht als het Verenigde Koninkrijk de Europese Unie verlaat.  

In het kort

  • UK Home Office heeft een app ontwikkelt waarmee alle EU-burgers, bij het verlaten van de UK uit de Europese Unie, een verblijfsvergunning kunnen aanvragen 
  • Het softwareproduct ReadID van InnoValor wordt gebruikt in deze app en maakt het mogelijk om gegevens van de RFID-chip in paspoorten en identiteitskaarten uit te lezen en te verifiëren.

Global Goal

global goal icon

 

De EU Exit app ondersteunt het EU Settlement Schemeen en maakt het mogelijk om op afstand identiteitsverificatie uit te voeren. Dit bestaat uit het verifiëren van de RFID-chip in identiteitsdocumenten, gezichtsherkenning en liveness detectie. De ReadID maakt het hierbij mogelijk om gegevens van de RFID-chip in paspoorten en identiteitskaarten uit te lezen en te verifiëren.

 

Sinds 30 maart 2019 kunnen alle EU-burgers een beroep doen op het EU Settlement Scheme en maakt het voor circa 3,8 miljoen EU-burgers en hun gezinnen mogelijk om de immigratiestatus te verkrijgen zodat ze in het Verenigde Koninkrijk mogen blijven nadat het Verenigde Koninkrijk de EU heeft verlaten. 

Twentse trots

Managing partner Maarten Wegdam is trots dat InnoValor met haar softwareproduct onderdeel is van de nieuwe dienst van UK Home Office. “Banken zoals Rabobank, ING, Volksbank en de Noorse bank DNB gebruiken ReadID al voor het verifiëren van de echtheid van identiteitsdocumenten bij het openen van bankrekeningen door consumenten.” UK Home Office is daar natuurlijk een mooie aanvulling op. 

Ook Apple maakt zich klaar

De EU Exit: ID Document Check app is op dit moment al beschikbaar voor Android, maar ook Apple zal snel volgen. De minister van Binnenlandse Zaken (Home Secretary), geciteerd in The Guardian op 30 maart over iOS, meldt dat hij “verheugd is om te kunnen bevestigen dat Apple de benodigde veranderingen doorvoert en dat de app zal werken op de smartphones en tablets van Apple voor het einde van het jaar.”

 

De dienst wordt geleverd met ondersteuning van iProov en met WorldReach Software als partner. iProov is een leverancier van oplossingen voor gezichtsherkenning uit het Verenigd Koningrijk. WorldReach is een Canadees bedrijf dat zich richt op de veiligheid van reizigers met systemen en oplossingen voor immigratie, visa, paspoorten, grenscontroles en ambassades. 

Internationale samenwerking

Deze nieuwe dienst brengt de nieuwste technologieën en processen rondom identiteitsverificatie samen met de mobiele gebruikerservaring die burgers mogen verwachten”, aldus Gordon Wilson, WorldReach President. “InnoValor en WorldReach hebben al een lange historie van samenwerking voor het Canadese Safety and Security Program en we zijn verheugd de samenwerking uit te breiden voor dit nieuwe en belangrijke immigratie-programma.”

Over InnoValor

Het Twentse InnoValor levert onderzoek-gebaseerd advies en software op het gebied van digitale innovatie, voor overheden, financiële sector en dienstaanbieders. ReadID is InnoValor’s voornaamste softwareproduct en is de eerste en leidende mobiele technologie voor verificatie van identiteitsdocumenten met NFC. Het draagt bij aan het verhogen van vertrouwen in digitale identiteit en het verminderen van identiteitsfraude. 

Datum: 2 april 2019 |

Bron tekst: InnoValor |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #informatietechnologie