TRIMM wint award met applicatie voor Ziggo

Bij Ziggo, onderdeel van Liberty Global, wordt sinds kort Zakelijk Hosted Bellen aangeboden. Dat is een op bedrijven gerichte dienst, waarbij de telefooncentrale wordt vervangen door een virtuele telefooncentrale. Ziggo was echter niet tevreden met het design en de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie en vroeg TRIMM om een ‘sexyer’ ontwerp. 

In het kort

  • TRIMM wint voor tweede keer DIA 
  • Gebruiksvriendelijke applicatie voor Ziggo

Global Goal

global goal icon
Trots

Het internetbureau, met een focus op B2B, ontwikkelde voor Ziggo een nieuw responsive, multibrand design en bijbehorende front-end applicatie.  Het leverde TRIMM niet alleen een tevreden klant op, maar ook waardering vanuit de professionele interactieve branch; het bedrijf mocht een prestigieuze zilveren  Dutch Interactive Award  in de categorie B2B in ontvangst nemen. Marc Woesthuis, directeur van TRIMM: “We zijn enorm trots dat we voor de tweede keer een DIA gewonnen hebben. We werken hard om voor onze klanten de beste oplossingen te bedenken en te realiseren, en zien de prijs als de kroon op ons harde werk.”

Zakelijk Hosted Bellen

De applicatie is gericht is op twee verschillende soorten gebruikers: administrators en eindgebruikers. Eindgebruikers kunnen in de applicatie onder andere hun belgeschiedenis inzien en hun voicemails beluisteren. Administrators kunnen bijvoorbeeld telefoons instellen, belgroepen maken en keuzemenu’s instellen. Naast het vergroten van de gebruiksvriendelijkheid door het leveren van een gemakkelijke en herkenbare interface, ontwikkelde TRIMM ook een oplossing waarmee de applicatie op eenvoudige wijze voor meerdere brands gebruikt kan worden. Liberty Global wil het Zakelijk Hosted Bellen ook via onder andere UPC, Virgin en Unitymedia aanbieden. 

Voorsprong op de markt

Liberty Global heeft met deze applicatie de stap kunnen maken van een gedateerde en lastig te bedienen omgeving naar een applicatie, die door alle gebruikersgroepen als aangenaam en gebruiksvriendelijk wordt ervaren. De leercurve voor het bedienen van de self-care omgeving is hiermee significant verminderd. Het indirecte resultaat voor Liberty Global is dat het bedrijf een voorsprong heeft weten te creëren op de concurrentie in de markt met een design en user experience, die door gebruikers betiteld wordt als “best in class” in de markt. Liberty Global is daarom ook van plan om andere selfcare-omgevingen van een zelfde gebruikersgerichte interface te gaan voorzien. Op dit moment is de applicatie in Nederland al in gebruik bij ongeveer 500 bedrijven. Een resultaat dat bereikt is zonder extra marketing of sales effort en op korte termijn zullen Ierland, Roemenië, Polen en wellicht Duitsland uitgerold worden. 

De expertise van TRIMM bestaat uit strategie, concept, portals, websites, campagnes en hosting. TRIMM zet deze in voor nationale en internationale klanten als KPN, Philips, ROSEN Group, TenCate, Pentair Universiteit Twente, ROC van Twente en Vrije Universiteit. TRIMM is gevestigd in Baarn en in Enschede op de creatieve campus CeeCee

Benieuwd naar andere projecten van TRIMM?  Bekijk ze hier

Datum: 19 juli 2016 |

Bron tekst: TRIMM |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #informatietechnologie