Space Society Twente

Komend weekend vindt op de campus van de Universiteit Twente de NASA Space Apps Challenge plaats. Space Society Twente, de studentenvereniging die zich richt op alles wat met ruimte en ruimtevaart te maken heeft, heeft de organisatie van de Nederlandse editie van het event voor haar rekening genomen. Het evenement wordt wereldwijd op meer dan 200 locaties tegelijkertijd gehouden. In Nederland is Enschede dit jaar de enige Space Apps-locatie, met een capaciteit van 50 personen.  

Sebastiaan den Boer van Space Society Twente geeft zijn kijk op het event: 

In het kort

  • NASA Space Apps Challenge vindt dit weekend plaats  
  • het ontwerpen van een creatieve en gepaste oplossing voor een probleem 

Global Goal

global goal icon
In 48 uur apps bouwen of bedenken?

Sebastiaan: “De gedachte achter NASA’s Space Apps Challenge is dat iedereen mee kan werken om oplossingen te vinden voor uitdagingen in de ruimtevaartindustrie, ongeacht achtergrond of technische kennis. Het is dus absoluut niet zo dat er exclusief apps worden gebouwd tijdens dit evenement. In tegendeel, het ontwerpen van een creatieve en gepaste oplossing voor een probleem vinden wij veel belangrijker. Natuurlijk verwachten wij dat veel teams een applicatie zullen gaan bouwen, maar uiteindelijk wegen ook het businessplan, wetenschappelijke bijdrage en haalbaarheid mee in het jury oordeel. Daarom nodigen wij iedereen met een interesse in NASA’s activiteiten uit om deel te nemen aan dit evenement.”

Earth and Space

“Het thema van Space Apps Challenge 2018 is “Earth and Space”. Hoewel dit thema niet per definitie een specifieke focus geeft aan het evenement, geeft het teams wel meer ruimte om hun producten te ontwerpen. Immers, het aanbod van uitdagingen is breder dan anders. We zien echter wel dat de inzet van NASA Open Data voor een aantal van de aangeboden challenges een oplossing kan bieden. We verwachten dan ook dat een substantieel deel van de teams hiervan gebruik zal willen maken. Anderzijds hopen wij ook dat teams ons zullen verrassen met serious games, robots en andere innovatieve technieken die mogelijk kunnen worden toegepast in de ruimtevaart.“ 

 

“We hopen dat teams ons zullen verrassen met serious games, robots en andere innovatieve technieken die mogelijk kunnen worden toegepast in de ruimtevaart”. Sebastiaan den Boer van Space Society Twente

Win een reis naar Kennedy Space Center in de VS

“Deelnemende teams zullen hun oplossing mogen voordragen aan een jury van experts op het gebied van business development, mobile application development en aardobservatie. Deze jury mag twee teams selecteren die verder gaan naar de volgende (internationale) ronde. 

 

De teams zullen vervolgens hun ideeën in een video moeten vastleggen, waarna deze wordt beoordeeld door NASA. De prijs voor de uiteindelijke winnaar is een volledig verzorgde reis naar Kennedy Space Center in de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er ook nog lokale prijzen te verkrijgen in Enschede. 

 

Bovendien zijn we met Novel-T in gesprek om te kijken op welke manier wij gezamenlijk teams kunnen ondersteunen in het verder ontwikkelen van hun Space Apps-project. Denk hierbij aan de doorontwikkeling naar een werkelijk product of het opzetten van een startup.” 

 

Lees hier meer over de Challenge 

Datum: 17 oktober 2018 |

Bron tekst: Universiteit Twente |

Auteur: Twente.com