ROSEN Group onthult nieuwe service voor het opsporen van corrosie in opslagtanks

De opslag van koolwaterstof- en chemische vloeistoffen in bovengrondse opslagtanks is een belangrijk onderdeel in de energie waardeketen. Hierbij is de conditie van de bodem van de opslagbodem belangrijk, deze zorgt voor de betrouwbaarheid van de opslagtank. Corrosie is een van de meest voorkomende bedreigingen voor de conditie van deze tankbodems. De inspectie- en kwaliteitsmedewerkers van ROSEN Group hebben zich verdiept in de complexiteit achter deze bedreiging en de TBIT Ultra-service is hiervan het gevolg. 

Lees hieronder het hele artikel
 
global goal icon

In het kort

  • De conditie van de bodem van de opslagtanks met koolwaterstof- en chemische vloeistoffen is erg belangrijk. Deze zorgt voor de betrouwbaarheid van de opslagtanks.
  • ROSEN Group ontwikkelt nieuwe tankbodem inspectie service voor het opsporen van corrosie in deze opslagtanks.
TBIT Ultra-service

TBIT staat voor Tank Bottom Inspection Tool. Deze dienst van ROSEN zorgt ervoor dat de tijd tussen twee inspecties van de tanks (het inspectie-interval) wordt verlengd. Het maakt gebruik van de nieuwste technologie die defecten opspoort, de omvang vaststelt en vervolgens deze bevindingen rapporteert. Dit kan al vanaf 10 procent wandverlies, inclusief putcorrosiedefecten. Door deze technologie te gebruiken en defecten (indien noodzakelijk) te vervangen, wordt de tijd tussen twee inspecties in veel gevallen enorm verlengd en kunnen de opslagtanks langer worden gebruikt. 

Optimaliseren van opslagtankinspectieprogramma’s

Door de nieuwe TBIT Ultra-service van ROSEN kunnen zelfs de kleinste defecten door metaalverlies, afkomstig van microbiologische corrosie, worden opgespoord en vastgesteld. Met de TBIT Ultra-service worden operators in staat gesteld om vroegtijdig te detecteren of er corrosie in de tankbodem aanwezig is. Deze betrouwbare diagnosen zorgen ervoor dat de corrosiesnelheid kan worden vastgesteld en het onderhoudsmanagementplan van de opslagtank kan worden opgesteld of worden vernieuwd. Door de betrouwbare en nauwkeurige detectie van corrosie en het tijdig repareren hiervan, kan de tijd tussen de inspecties worden verlengd tot wel 20 tot 25 jaar. Door de detecties kan worden vastgesteld welke acties er moeten worden uitgevoerd, zowel op de korte als lange termijn, en kunnen de uitgaven worden geoptimaliseerd.

Webinars

ROSEN Group geeft in een aantal webinars over de TBIT Ultra-service. Neem deel aan deze webinars om meer te weten te komen over de deze nieuwe dienst en haar voordelen. 

Contactinformatie

ROSEN Group
Zutphenstraat 15
7575 EJ Oldenzaal
+31 (0)541 671 000
Datum: 17 augustus 2020
Bron tekst: ROSEN Group
Auteur: twente.com
Beeld / video: ROSEN Group

Lees meer over #industrie