Military als proeftuin voor Twentse innovatie

TechForFuture start, in samenwerking met Military BoekeloSaxionFigoRTV Oost en Thales een toegepast onderzoek naar een Event Infotainment System (EIS) voor de cross country van de Military Boekelo.

In het kort

  • Tijdens grote evenementen, zoals de Military Boekelo, kan veel informatie verzameld worden
  • Saxion heeft een systeem ontwikkeld om in deze behoefte te voorzien

Global Goal

global goal icon
Military Boekelo

De Military van Boekelo is het grootste paardenevent in Nederland. Het hoogtepunt is de 6 km lange cross country op zaterdag. Paardenliefhebbers, lopend langs het parcours, kunnen hun favoriete ruiter, paard of hindernis op hun telefoon volgen met behulp van het EIS. Zij kunnen videobeelden opvragen die real-time laten zien hoe paarden over de hindernissen springen.

 

Daarnaast ondersteunt het EIS de jury van de cross country. Met een soort “doellijntechnologie voor de paardensport” (opvragen van beelden en het versneld, dan wel vertraagd afspelen ervan) kan zij de geldigheid van de sprongen controleren waarmee de wedstrijd nog eerlijker wordt. Ook kunnen ruiters en trainers meer inzicht krijgen in de prestatie van de paarden door real-time beschikbaarheid van bijvoorbeeld hartslag.

 

Maandag 8 oktober 2018 was de officiële kick-off van het project en a.s. zaterdag tijdens de komende cross country wordt een eerste proefopstelling getest.

TechForFuture

TechForFuture is het expertisecentrum van Saxion en Windesheim met de focus op praktijkonderzoek binnen de sector Hightech Systemen & Materialen (HTSM). Het doel van TechForFuture is samen met hightech bedrijven nieuwe kansen creëren en daarmee de innovatiekracht vergroten.

 

Door de samenwerking van de partners Military Boekelo, RTV Oost, Figo, Saxion en Thales worden de gebruiker, de industrie en een kennisinstituut op een unieke manier samengebracht.

 

Meer over deze unieke samenwerking, vind je hier.

Datum: 12 oktober 2018 |

Bron tekst: Saxion Hogeschool |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #smartcities