InnoValor levert identification software aan Rabobank

De Rabobank gaat klanten die 18 jaar geworden zijn en zich nog moeten identificeren, uitnodigen om dat via hun mobiele telefoon te doen. Identificatie is een wettelijke verplichting, maar kost klanten nu nog veel tijd, omdat ze naar een bankkantoor moeten. Volgens de Rabobank voelt de groep 18-jarigen zich echter niet zo aangesproken om even bij de bank langs te komen voor een administratieve verplichting.

In het kort

  • Identificatie is een wettelijke verplichting, maar is nu nog niet makkelijk geregeld 
  • InnoValor heeft hier een oplossing op: identificatie software 

Global Goal

global goal icon
Software voor de Rabobank

Bij de  Rabobank  hoort processen snel en eenvoudig beschikbaar stellen tot hun dienstverlening. Om die reden zijn ze op zoek gegaan naar een alternatieve manier van identificeren, waarvoor de klant geen bank hoeft te bezoeken en de identificatie op een door de klant gekozen plek en moment uitgevoerd kan worden. De oplossing komt uit Twente: via mobiele identificatie wordt dit proces binnen een paar minuten op elk gewenst moment en plaats afgehandeld. De software die dit mogelijk maakt is ‘ReadID’, ontwikkeld door het Twentse bedrijf  InnoValor  uit Enschede.

ReadID van InnoValor uit Enschede

ReadID is software waarmee, met behulp van een app en near-field communication (een contactloze communicatiemethode), gegevens van een paspoort uitgelezen kunnen worden. De software werkt op dezelfde manier als bijvoorbeeld een ov-chipkaart, alleen is ReadID veel veiliger. Op de chip staan alle persoonsgegevens, inclusief een hogere resolutie kleuren versie van de pasfoto, die bij het uitlezen van de chip digitaal getoond wordt. Dit vergemakkelijkt de identificatie. ReadID leest de chip uit en stuurt de gegevens naar de Rabobank. Tijdens de mobiele identificatie wordt er een korte opname van het gezicht gemaakt. De bank kan dan door middel van volledig geautomatiseerde biometrische controle vaststellen of de foto op het identiteitsdocument overeenkomt met de klant op de video. Zo weet de bank zeker dat de persoon ook de houder van het document is. 

 

De Rabobank heeft gekozen voor InnoValor, omdat de oplossing ook mobiel te gebruiken is, wat de klant nog meer flexibiliteit biedt. De techniek is gebruiksvriendelijk en goed te integreren met de bestaande techniek en de veiligheid van de data is gegarandeerd door de gecombineerde oplossing met iProov. 

 

In de loop van dit jaar wordt ReadID binnen de Rabobank voor meerdere doelgroepen ingezet, zoals nieuwe bestuurders van zakelijke klanten.

Persoonsidentificatie door de politie

Organisaties en overheden kunnen ook voor andere doeleinden gebruikmaken van ReadID. De politie kan bijvoorbeeld met behulp van de ReadID eenvoudiger de identiteit van personen verifiëren; wanneer een persoon zijn paspoort moet tonen en de pasfoto op het paspoort al een paar jaar oud is, kan met behulp van ReadID de chip in het paspoort worden uitgelezen. De hoge resolutie kleuren versie van de pasfoto vergemakkelijkt de identificatie.

Lees meer over InnoValor #Inverid

Datum: 26 februari 2018 |

Bron tekst: InnoValor |

Auteur: Twente.com