Benut marktkansen met 'Wordlenig'

Het Twentse bedrijfsleven is vindingrijk en innovatief, maar niet alle nieuwe producten en diensten worden een commercieel succes. Dat kan anders, vinden Egbert Rinsma en Rens Leerkes van Wordlenig​. Zij helpen bedrijven ‘leniger’ met marktkansen om te gaan. In kleine stapjes en met minimale middelen. “Wat er anders is aan onze filosofie? Wij vinden dat je elke marktkans moet benaderen alsof je een nieuw bedrijf start.” 

In het kort

  • Het is lastig een nieuw bedrijf direct succesvol te maken, vele start-ups krijgen het niet voor elkaar  

  • Worldlenig kan ondernemers helpen succes te boeken! 

Global Goal

global goal icon
Wordlenig

De oprichters van Wordlenig zien dat bedrijven in Oost-Nederland vaak marktpotentieel laten liggen en kansen missen. Egbert Rinsma legt uit: “De innovaties die worden bedacht zijn vaak technisch heel goed, maar omdat de afstemming met de eindklant ontbreekt, komen ze niet tot bloei. Of bedrijven zijn – begrijpelijkerwijs – terughoudend met het investeren van veel tijd en geld in een nieuw concept, omdat ze onzeker zijn over het commerciële resultaat. Maar we zien voornamelijk dat het dagelijkse proces alle aandacht opslokt en organisaties vastzitten in bestaande structuren en denkpatronen. Nieuwe concepten blijven hierdoor op de plank liggen of worden niet in de praktijk getest. Wij laten ondernemers zien dat je met kleine stapjes en minimale middelen grote commerciële vooruitgang kan boeken.”

'Gewoon doen!'

De werkwijze die Wordlenig hanteert komt voort uit de internetwereld. Daar heerst bij veel ondernemingen een cultuur van ‘gewoon doen’. Nieuwe ideeën worden snel online gezet en getest bij een deel van de klanten. Als het idee werkt wordt het geoptimaliseerd en vervolgens opgeschaald. De innovatiesnelheid ligt er daarom hoog. Van die werkwijze kunnen Oost-Nederlandse bedrijven leren. Rinsma: “Elk bedrijf heeft een schat aan potentieel kansrijke ideeën tot de beschikking. Personeel, maar ook klanten, kunnen je die zo aanreiken. In bijvoorbeeld een workshop helpen we die ideeën slim en snel om te zetten in een concrete commerciële aanpak en visuele pitch. Een traject van een 2 dagdelen. Met die pitch kun je direct de markt op. Bij potentiële klanten doe je in één traject zowel marktonderzoek als acquisitie. Zo benut je ten volle het momentum van de marktkans.” 

 

Wordlenig heeft al verschillende Twentse ondernemers op pad geholpen naar nieuwe commerciële successen. Rens Leerkes: “Bij onder meer ZGT, Telecats, Indes en Verenigde Maakindustrie Oost hebben wij onze aanpak succesvol in de praktijk toegepast.” Het bedrijf gelooft in haar aanpak en toegevoegde waarde en start daarom elke samenwerking op basis van waardebepaling achteraf. Leerkes: “Wie met ons een traject ingaat betaalt de prijs die het hem waard is. Die uitdaging durven we best aan.” 

 

Datum: 27 januari 2017 |

Bron tekst: Twente.com |