Van Tripoli naar Twente: Bart Bartelink over zijn succesvolle carrière bij ROSEN Group

ROSEN Group, een wereldwijde opererende leverancier van ‘state of art’ producten en services op het gebied van inspectie en integrity management voor een breed scala aan installaties (pijpleidingen, tanks, schepen e.a.) in verschillende industrietakken (olie & gas, energie, transport, telecommunicatie e.a.) en een toonaangevende organisatie in Twente. Bart Bartelink begon na zijn studie technische bedrijfskunde in 2005 zijn carrière bij ROSEN Europe in Oldenzaal als Data Analist op de Data Evaluation afdeling en heeft binnen ROSEN Group zijn talenten kunnen ontwikkelen. 

In het kort

  • Een kijkje in de loopbaan van Bart Bartelink 
  • De ROSEN Group is actief in diverse industrietakken op het gebied van inspectie en integrity management

Global Goal

global goal icon
Werkzaamheden binnen ROSEN Group

Bart: “Tijdens de werkzaamheden op de evaluatie-afdeling, waar rapportages over de conditie van de pijpleiding worden geproduceerd, kreeg ik een goed beeld van de totale omvang van de organisatie en het type producten en services. Na een jaar kwam er een mogelijkheid voorbij om de overstap te maken naar het projectmanagement. De eerste jaren heb ik onder supervisie van ervaren projectmanagers gewerkt, om vervolgens diverse projecten zelfstandig te managen. Ik werkte veel aan projecten in Zuid-Amerika en Iran. Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor de succesvolle levering van de gecontracteerde services. Ondanks het feit dat ROSEN een technologie gedreven onderneming is, ging mijn interesse meer uit naar het succesvol managen van projecten in complexe omgevingen, waarbij we continu blootgesteld worden aan externe factoren, gerelateerd aan de geografische locatie van het project en zeker ook de culturele factoren”.

Kans om talenten te ontwikkelen

“Door de continue groei van de ROSEN Group, kwamen er nieuwe mogelijkheden op mijn pad. Een van deze mogelijkheden was in 2010 het opzetten van ons lokale kantoor in Tripoli, Libië. Ik was onder andere verantwoordelijk voor de renovatie van het pand. Daarnaast was ik bezig met werving en selectie van het juiste personeel. Eenmaal in dienst van ROSEN gaf ik ze training en begeleidde ze bij hun werk”. 
Een jaar later, in augustus 2011, verhuisde Bart naar Brazilië, Zuid-Amerika, waar hij begon als Project Manager en doorgroeide in de functie van General Manager Operations. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de gehele operatie in Zuid-Amerika, de projectuitvoering en het verbeteren van de performance binnen de verschillende operationele afdelingen. Binnen deze functie kon hij vooral zijn bedrijfseconomische en leidinggevende vaardigheden verder ontwikkelen. Financiële stabiliteit behalen was een van de kerntaken. 
In januari 2014 verhuisde Bart naar Colombia om daar de ingezette herstructurering van ROSEN Zuid-Amerika meer kracht bij te zetten. Het optimaliseren van de lokale projectorganisatie was een van de hoofddoelen. Daarnaast was het zijn taak om aan te sluiten bij de aanpak die op onze kantoren in Rio de Janeiro, en Buenos Aires al gevolgd werden.

Twente is een van de mooiste plekken in de wereld

Eenmaal terug bij ROSEN Europe is Bart verantwoordelijk voor het Project Office. Hoewel hij erg dankbaar is voor de kansen die hij gekregen heeft is Bart blij weer terug te zijn in Twente. Er zijn veel mooie plekken op de wereld, maar Twente is er zeker een van. Door de eenvoud waarmee hier de dingen lopen, heb je hier een hoge levensstandaard. Bart is blij met de kansen die hij gekregen heeft om zich binnen ROSEN te ontwikkelen. ‘’Wanneer je open staat voor ontwikkeling en de mogelijkheden er zijn, is er binnen ROSEN volop kans om je talenten te ontwikkelen.’’

Over ROSEN Group

ROSEN Group is een wereldwijde organisatie met ruim 2.700 medewerkers en meer dan 20 vestigingen wereldwijd, waarmee zij letterlijk de hele wereld aankunnen. Bij ROSEN Europe in Oldenzaal zijn ruim 350 medewerkers in dienst. Binnen de ROSEN Group is ROSEN Europe verantwoordelijk voor het bedienen van de klanten in het Europese en Afrikaanse continent, alsmede de CIS landen en India en Pakistan.  Projecten worden uitgevoerd en er worden producten geleverd aan bedrijven die binnen de eerdergenoemde industrietakken als toonaangevend worden beschouwd. Vaak gebeurt dit op basis van langlopende contracten en met de focus op partnership. 

 

 

Net als Bart Bartelink alles uit je carrière halen? Bij ROSEN Europe in Oldenzaal krijg je volop kans om je talenten te ontwikkelen. Bekijk hier het actuele vacature-aanbod.

Datum: 10 oktober 2017 |

Auteur: Twente.com