TRIMM brengt China dichterbij

Full service internetbureau TRIMM en CDN- en cloudprovider Akamai bundelen hun krachten voor het realiseren van een wereldwijd Content Delivery Netwerk (CDN). “Met name de ontsluiting van internationale markten door het CDN-netwerk van Akamai is een grote winst voor ons en onze klanten, omdat steeds meer bedrijven actief zijn in het buitenland” zegt Bas Greevink, Consultant hosting & security bij TRIMM.

In het kort

  • Nederlandse websites zijn in China moeilijk of niet benaderbaar.
  • TRIMM en Akamai bundelen krachten en maken via Content Delivery Network (CDN) data wereldwijd bereikbaar en beschikbaar.

Global Goal

global goal icon
Wat is een CDN?

Een CDN (Content Delivery Network) zorgt ervoor dat een website of app continu bereikbaar is en snel aan de gebruiker kan worden aangeboden, ongeacht waar de data zich bevindt. Een CDN is opgebouwd uit ruim 200.000 verschillende servers verspreid in datacenters over de hele wereld die via razendsnelle verbindingen met elkaar verbonden zijn. Door informatie gelijktijdig op verschillende servers op te slaan, heeft de websitebezoeker automatisch beschikking over de informatie van de server die op dat moment fysiek het meest dichtbij staat.

China is ineens dichtbij

China is met zijn bevolking van meer dan 1,3 miljard mensen een steeds belangrijker afzetmarkt voor de producten en diensten van Nederlandse bedrijven en organisaties. De prestaties van Nederlandse websites laten in China echter te wensen over, waardoor ze vaak moeilijk of niet benaderbaar zijn. Het is daarom bijna onvermijdelijk dat organisaties hun sites in China zelf hosten, of gebruik maken van een Content Delivery Network (CDN). “Hosting in China zelf is een ingewikkelde aangelegenheid, omdat organisaties door de grootte van het land op verschillende locaties aanwezig moeten zijn,” stelt Greevink. “Hiervoor is een Chinese hosting-partner en kennis van de lokale markt nodig en het is op het gebied van beheer erg ingewikkeld en tijdrovend. Een CDN is daarom een meer voor de hand liggende keuze voor de meeste organisaties. Dankzij onze samenwerking met Akamai is het vasteland van China nu veel dichterbij gekomen.”

Gedeeld DNA

De samenwerking tussen TRIMM en Akamai is niet geheel toevallig. De twee bedrijven hebben niet alleen overeenkomsten in dienstverlening, maar ook in DNA. Zo is Akamai ooit ontstaan als een afsplitsing van de Amerikaanse technische universiteit MIT en is TRIMM ontstaan uit de Technische Universiteit Twente. “We spreken dezelfde taal,” zegt Greevink. “En dat is natuurlijk een goede basis voor een samenwerking. Ik denk dan ook dat het ons veel moois op gaat leveren!”

 

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over TRIMM en het CDN-netwerk.

Datum: 27 mei 2016 |

Bron tekst: TRIMM |

Auteur: Twente.com

Lees meer over