Studentenbedrijf NNTS helpt met het vermarkten van de AR headset van Aryzon

Enige tijd geleden brachten studenten Industrial design engineering van de  Universiteit Twente  de augmented reality headset, eveneens genaamd  Aryzon, op de markt. Een succesvolle en veelbelovende AR-headset; want Aryzon heeft het minimumbedrag van 25.000 euro dat ze via Kickstarter wilden binnenhalen al in viervoud bereikt. Tijd dus voor de volgende stap…

In het kort

  • Studenten helpen een AR-headset op de markt te brengen 
  • No Nonsense Technical Solutions is een studentenbedrijf die helpt met vraagstukken uit het bedrijfsleven 

Global Goal

global goal icon
Samenwerking

Het studentenbedrijf No Nonsense Technical Solutions gaat helpen met het op de markt brengen van een plastic versie van de AR-headset van Aryzon. De ontwikkelde AR-headset van Aryzon zal een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld de Hololens van Microsoft die eveneens digitale beelden in de echte wereld kan laten verschijnen. NNTS gaat Aryzon helpen met de AR-headset door het gereed te maken voor massaproductie. Er wordt een product ontwikkeld dat geoptimaliseerd is voor spuitgieten.

Aryzon

De AR-headset vult je zicht op de echte wereld aan met 3D visualisaties. Een headset die volgens UT-onderzoekers qua functionaliteit grotendeels vergelijkbaar is met de 3000 euro kostende Hololens van Microsoft. De augmented reality headset kan als kartonnen bouwpakketje verstuurd worden, waardoor hij makkelijk door de brievenbus kan. Je gebruikt de headset in combinatie met een app op je smartphone. Door de headset zie je de wereld met je eigen ogen en worden er beelden als hologrammen aan toegevoegd. De vijf masterstudenten Industrial Design Engineering ontwikkelen een bijbehorend platform. Via dit platform kunnen gebruikers visualisaties up- en downloaden om deze met de headset te gebruiken. Lees hier meer over de toepassingen van de augmented reality headset.

No Nonsense Technical Solutions

No Nonsense Technical Solutions is een bedrijf, bestaande uit ambitieuze studenten, dat technische vraagstukken van het bedrijfsleven aanpakt. Een organisatie waar bedrijven snel en effectief toegang krijgen tot wetenschappelijke kennis voor bruikbare en direct toepasbare resultaten. Door te werken met studenten uit allerlei studierichtingen kan voor ieder project een geschikt multidisciplinair team worden samengesteld en wordt waar nodig door middel van externe kennis de kwaliteit gewaarborgd. Voor studenten is dit de ideale plek om hun opgedane kennis toe te passen, voor bedrijven de perfecte kans om oplossingen te vinden voor vraagstukken en inspiratie op te doen voor nieuwe mogelijkheden.

Datum: 31 juli 2017 |

Auteur: Twente.com