Twente barst van talent! Saxion en TalentIT slaan handen ineen.

De vraag op de arbeidsmarkt in Twente naar studenten blijft groot. Vanuit een missie om aan deze vraag te voldoen is Saxion een samenwerking aangegaan met TalentIT. TalentIT brengt student en IT-organisatie bij elkaar. Zo kunnen HBO-ICT studenten zich naast hun studie nog beter ontwikkelen als IT’er en een voorproefje krijgen van de stralende carrière die op hun staat te wachten. Ook maken zij op deze manier meteen kennis met de bedrijven uit de regio die schreeuwen om IT’ers. Kortom, een win-winsituatie! 

In het kort

  • De vraag op de arbeidsmarkt in Twente naar studenten blijft groot.
  • Twente en Overijssel hebben op IT-vlak een topstatus.
  • TalentIT zorgt ervoor dat studenten kennis maken met Twentse bedrijven.

Global Goal

global goal icon
IT in Twente

Twente en Overijssel hebben op IT-vlak een topstatus. Daarnaast is er ook nog eens volop werk voor IT’ers, volgens programmamanager TalentIT Coen Beernink. TalentIT zorgt ervoor dat studenten via bijbaantjes, (afstudeer-)stages en projecten kennis maken met Twentse bedrijven. Saxion ziet het project als een kwaliteitsinjectie voor studenten waarmee inzicht in de regio wordt geboden en praktijkervaring kan worden opgedaan. Dit initiatief draagt dus bij aan het behouden van talent in de regio, wat de bedrijven in Twente ten goede komt. Het draait echter vooral om de studenten en wat zij interessant vinden, volgens Beernink: “TalentIT wordt breed gedragen door opleidingsinstituten, provincie Overijssel, gemeentes en organisaties. Maar het belangrijkste zijn de studenten! Zij zien een enorme meerwaarde in van het programma en worden enthousiast als ze iets leren wat zij leuk vinden”.  

Enthousiaste studenten

Niet alleen het bedrijfsleven, ook de studenten zijn dus enthousiast. Volgens Beernink gingen zelfs tijdens de zomervakantie de gesprekken door. De studenten zijn zeer gemotiveerd, ze willen maar al te graag in aanraking komen met al die mooie bedrijven uit de regio en uiteraard relevante ervaring op doen. “Ze willen aan de slag!” Vertelt Beernink. TalentIT biedt de studenten veel keuzevrijheid waardoor zij verdieping kunnen vinden in het gebied waar zij interesse in hebben. Deze motivatie en het enthousiasme van de studenten werkt aanstekelijk voor de deelnemende organisaties. 

Het belang van talent

Twente is gediend bij talent, en het behouden hiervan. Lees in ons artikel hier meer over het economische belang van talent voor Twente. Ook TalentIT onderschrijft dit belang: “We zijn onafhankelijk en dienen een maatschappelijk belang. Daarom zijn we ook een stichting. We spelen op break-even, niet op winst. Het gaat ons om het behoud van het talent.” TalentIT zal dan ook flinke impuls geven aan een meer vitale Twentse arbeidsmarkt. Hier sluit de nauwe samenwerking met Saxion perfect op aan. 

Datum: 6 september 2019 |

Bron tekst: TalentIT |

Auteur: twente.com

Lees meer over #Saxion