ROC van Twente student klaar voor het EK MBO’ers in Budapest

Het Europees kampioenschap voor beroepen vindt plaats in Budapest Hongarije, waaraan 29 landen deelnemen. Mbo’ers onder de 25 jaar strijden tegen elkaar, om zich de beste vakman of –vrouw te mogen noemen. De in Borne geboren ROC van Twente student Teun Olthuis (20 jaar) neemt het na zijn winst tijdens het NK in Hengelo op tegen de beste CNC Frezers van Europa. Naast de onderwijsbegeleiding van  ROC van Twente  en STODT Toekomsttechniek, wordt Teun persoonlijk begeleid door Niek Post van  PM Aerotec B.V.

In het kort

  • Europees kampioenschap voor beroepen vindt plaats 
  • Prijzen voor studenten in Twente 

Global Goal

global goal icon
Trots op Teun

Teun heeft sinds zijn plaatsing in het nationale team van vakmannen – en vrouwen heel hard getraind. Ter voorbereiding op de Europese kampioenschappen heeft hij geleerd te frezen met een nieuw programma en een nieuwe machine. “Het mooiste van deze ervaring is dat ik nieuwe dingen leer, waarvan ik niet wist dat ik het kon.”, aldus Teun. De vele trainingsuren en zijn tomeloze inzet geven hem een goede kans op een medaille tijdens EuroSkills 2018. 

Team NL

Samen met de kampioenen van andere mbo-opleiders volgt Teun een intensief voorbereidingstraject met trainingen op het gebied van persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling. Het zogeheten Team NL komt daarbij een aantal keer per maand bij elkaar. Tijdens de trainingen is er bijvoorbeeld aandacht voor omgang met de pers, personal branding en presteren onder druk.

Nieuw: de runner up

Meubelmaker Joes Marsman (19 jaar) werd tijdens de Nederland kampioenschappen tweede en deed dit jaar als ‘Runner up’ mee aan het EK. Als reserve kandidaat was hij tot afgelopen juli onderdeel van Team NL en nam volledig deel aan het voorbereidingstraject en de teamtrainingen. Een unieke en leerzame ervaring voor de jonge ambachtsman.

Internationale verdiensten voor het Twentse vakmanschap

ROC van Twente is al jaren succesvol tijdens de kampioenschappen van WorldSkills en WorldSkills Europe. De mbo-opleider mag zich niet alleen hofleverancier noemen, maar ook weten veel van zijn studenten tijdens de kampioenschappen een medaille te bemachtigen. Tijdens de Nederland kampioenschappen in maart 2018 wisten vijftien van de 26 Twentse finalisten een podiumplaats te bemachtigen.

WorldSkills

EuroSkills is een initiatief van WorldSkills Europe. In 2007 is deze vereniging opgericht. De leden zijn erkende nationale Skills-organisaties uit alle Europese lidstaten, EFTA-landen en kandidaat-lidstaten. Het doel van WorldSkills Europe is het promoten van het vakmanschap en het beroepsonderwijs met de focus op Europese jongeren. ROC van Twente zet de vakwedstrijden van Skills in om haar eigen studenten te enthousiasmeren en het vakmanschap onder mbo’ers zowel nationaal als internationaal te promoten. In maart 2019 doet het ROC wederom mee aan de Nederlands Kampioenschappen. Studenten die tijdens het NK van 2019 weten te winnen, mogen in 2020 meedoen aan het Wereld Kampioenschap in het Russische Kazan.

Datum: 20 september 2018 |

Bron tekst: ROC van Twente |

Auteur: Twente.com