Overijssel krijgt er ruim 430 nieuwe arbeidsplaatsen bij!

In de komende drie jaar investeren internationaal opererende bedrijven, die zich in 2016 in Overijssel hebben gevestigd, 40 miljoen euro in onze regio in vastgoed, machines en innovaties. Daarnaast creëren deze bedrijven ruim 430 directe arbeidsplaatsen.

In het kort

  • Meer arbeidsplaatsen door internationaal opererende bedrijven 
  • Overijssel is een geschikte plek om te groeien

Global Goal

global goal icon
Internationalisering

De investeringen in Oost-Nederland vinden vooral plaats in de sectoren Agro-Food, Life Sciences & Health, High Tech en Energie & Milieutechnologie. Van over de hele wereld komen internationale ondernemingen naar onze regio om zich te vestigen. Zo vestigen ondernemingen uit de Verenigde Staten, Canada, China, Maleisië, Thailand, Turkije en Zuid-Afrika zich in onze regio. 

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijssel: ”Internationalisering is een belangrijk speerpunt van ons provinciale economische beleid. Internationaal georiënteerde ondernemers zien in Overijssel prima mogelijkheden om zich te vestigen, te groeien en hun concurrentiepositie te verbeteren.” 

Henk Ligtenberg, hoofd investeringsbevordering Oost NV: “Oost NV wil de samenwerking versterken tussen buitenlandse bedrijven en het Overijsselse MKB, onder meer via handelsreizen, beursbezoeken en kennisoverdracht. Naast handelsbevordering blijven we ons natuurlijk inzetten om (buitenlandse) bedrijven naar onze regio te halen.”

Handelsbevordering Oost-Nederland

Oost NV helpt ondernemers bij het vergaren van kennis, de ontwikkeling van hun netwerken en ondersteunt bedrijven uit Oost-Nederland met het vinden van partners in het buitenland. In 2016 werden tijdens uitgaande missies en internationale evenementen, waaraan 130 bedrijven deelnamen, meer dan 600 waardevolle contacten gelegd. De deelname aan evenementen varieerde van de Hannover Messe in Duitsland tot de RSNA in de Verenigde Staten tot enkele handelsmissies naar China. 

 

 

Op Twente.com/vacatures vind je een compleet overzicht van alle HBO+ vacatures uit de regio.

Datum: 23 februari 2017 |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #economie