Landelijke ambities Previder na fusie met Lesscher IT

Previder toont landelijke ambities na fusie met zusterbedrijf Lesscher IT. De Hengelose IT-bedrijven  Previder  en Lesscher IT, allebei onderdeel van de  Odin Groep, zijn gefuseerd en gaan gezamenlijk verder onder de naam Previder. Door de samensmelting heeft Twente er een sterke IT-speler bij. Het nieuwe Previder is namelijk een volledige end-to-end IT-specialist die klanten ondersteunt bij al hun IT gerelateerde uitdagingen. Met deze nieuwe propositie wil het technologiebedrijf haar activiteiten ook buiten de regio Twente verder ontplooien en IT-talent behouden voor de regio.

In het kort

  • Volledige end-to-end IT-specialist naar samensmelting Previder en Lesscher IT 
  • Door de fusie kan regionaal talent worden behouden en kan het bedrijf zich richten buiten de Regio Twente

Global Goal

global goal icon
Samensmelting van diensten

Previder en Lesscher IT werkten al jaren intensief samen en hadden steeds meer gemeenschappelijke klanten met overlappende portfolio’s. Previder leverde datacenter en cloud oplossingen. Lesscher IT leverde IT-infrastructuren en werkplekbeheer. Door de producten en diensten samen te voegen ontstaat een nieuw en breed portfolio waarmee het nieuwe Previder zijn klanten een volledig end-to-end aanbod van managed IT diensten kan bieden. Dat doet Previder met een krachtig team van 120 IT-specialisten vanuit eigen highend datacenters in Hengelo.

Managed IT. Van werkplek tot in de cloud 

Eric Vredeveldt, commercieel directeur van Previder, is verheugd met de fusie: “Door de samensmelting zijn we een sterke IT-organisatie die alle relevante technologieën volledig gemanaged kan leveren. Previder was al langer actief in heel Nederland als datacenter en cloud specialist. Lesscher was meer regionaal actief op gebied van IT-infrastructuren en IT-werkplekken. Het nieuwe Previder adviseert, bouwt en beheert. Van werkplek tot in de cloud. Met die visie willen we ons landelijk op de kaart zetten en ook klanten buiten de regio laten profiteren van de managed diensten uit onze Twentse datacenters. De unieke, nieuwe propositie van Previder is dat alles op het gebied van cloud, werkomgeving, security en connectiviteit volledig gemanaged aangeboden wordt. Op de hoofdlocatie in Hengelo staan twee kwalitatief hoogwaardige datacenters die volledig in Nederlandse handen zijn. Die highend faciliteiten zorgen voor optimale oplossingen op het gebied van verschillende cloud-infrastructuren,” aldus Vredeveldt.

Carrièremogelijkheden in Twente

Cloudplatformen, datacenters en IT-infrastructuren kennen geavanceerde technologieën, om daarop garanties af te kunnen geven hebben we de beste IT’ers nodig. De behoefte aan hoogopgeleide technisch professionals is bij Previder dan ook hoog. Tim Timmerman, operationeel directeur van Previder: “We merken dat IT’ers vaak denken dat zij naar de Randstad moeten vertrekken voor een interessante baan. Previder biedt samen met moedermaatschappij Odin Groep dezelfde kansen en uitdagingen als grote spelers in het westen van het land. We hebben namelijk mooie, grote klanten waar we uitdagende projecten doen en bieden verschillende programma’s om onze collega’s te helpen bij hun ontwikkeling. Het kan dus ook gewoon in Hengelo”, aldus Timmerman.

Datum: 1 juni 2017 |

Auteur: Twente.com