Internationals welkom bij Voortman Steel Group

‘Mensen uit het buitenland aannemen, moet normaal worden’

In het kort:

  • De Voortman Steel Group werkt dagelijks met tussen de 600 en 700 mensen in Nederland en onder meer Frankrijk, Engeland en Amerika, aan complexe staalbouwprojecten en aan de ontwikkeling van machines voor de staalverwerkende industrie.

 

  • Het bedrijf in Rijssen wil meer inzetten op het aantrekken van internationale medewerkers. Nu al worden vacatures waarbij Nederlands geen harde eis is, daarom ook in het Engels gepubliceerd.

 

Global Goal

global goal icon
Zeven verschillende landen

Een paar jaar geleden kreeg een HR-afdeling na het plaatsen van een vacature talloze reacties. Die tijd is voorbij. Bedrijven moeten alle zeilen bijzetten om nieuwe medewerkers te vinden en daarbij creatief zijn. Voortman Steel Group in Rijssen wil daarom gaan inzetten op internationale werving van personeel, vooral op het gebied van softwareontwikkeling.

“Bij ons werken nu al mensen uit zeven verschillende landen”, vertelt Dominic Stremmelaar, softwaremanager bij Voortman Steel Machinery. “Uit Moldavië, Engeland, Iran, Vietnam en Polen bijvoorbeeld. Tot nu toe zijn ze in dienst gekomen via reguliere recruitmentprocessen, maar als we nu niet actief gaan werven in het buitenland, zijn we straks te laat en vissen we achter het net”, stelt hij. “Het moet voor bedrijven normaal worden om ook internationals aan te nemen.”

Voertaal Engels

De voertaal op de softwareafdeling het internationaal opererende bedrijf, is Engels. Al jaren. Het bedrijf heeft twee takken: Voortman Steel Construction en Voortman Steel Machinery. Het eerste onderdeel is voornamelijk actief op de Nederlandse markt, maar de Voortman Steel Machinery bedient voor 95 procent klanten wereldwijd. “Al onze technische documentatie op de softwareafdeling is daarom in het Engels”, vertelt Corporate Recruiter Sietse Koenjer.

Medewerkers die Engels spreken, zijn dus van harte welkom bij het bedrijf. “Op alle fronten is personeel schaars”, zegt Dominic. “Maar vooral naar software ontwikkelaars is het extra hard zoeken. Gelukkig merken we dat als mensen eenmaal bij ons binnen zijn, ze voor lange tijd een mooie functie bij ons vinden. We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Vakinhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak en bijvoorbeeld het leren van de Nederlandse taal als daar behoefte aan is. Het werk dat we doen is technisch complex dus als ontwikkelaars goed genoeg zijn, hebben ze een mooie uitdaging. We ontwikkelen machines voor de staalverwerkende industrie; boren, frezen, zagen, dat werk. Als softwareontwikkelaar, werk je bij ons niet aan kortlopende machineprojecten, maar werk je continu aan het verbeteren van de machine-, PLC-, of cloud-software. Het langdurig leveren van kwaliteit, spreekt mensen aan.”

Mensen begrijpen elkaar

Voortman Steel Machinery gaat in de toekomst meer gebruik maken van de kansen die de internationale arbeidsmarkt biedt. Het bedrijf onderzoekt nu welke samenwerkingsmogelijkheden hieraan kunnen bijdragen en gaat ook onderzoeken of er stages en/of traineeships te combineren zijn met het kantoor in Engeland waar ook softwareontwikkelaars werkzaam zijn.

“We zoeken niet per se naar mensen om te groeien als bedrijf”, vult Dominic aan. “Onze ambitie is om wat we doen, zo goed mogelijk te doen en als daarbij groei ontstaat, is dat daar een gevolg van.”

Verschillende nationaliteiten op de werkvloer, zorgt voor een andere sfeer. “Toch is de impact niet erg groot”, zegt hij. “Soms is het moeilijk voor internationals om te verbaliseren waar behoefte aan is of is het voor hen lastig om aan te geven als ze iets niet begrijpen vanwege de cultuurverschillen tussen hun thuisland en Nederland, maar over het algemeen gaat het prima. PLC ontwikkeling en .NET ontwikkeling zijn in Nederland niet anders dan elders in de wereld; deze mensen begrijpen elkaar overal!”

Datum: 29 augustus 2022 |

Bron tekst: Voortman Steel |

Auteur: Maaike Thüss

Vacatures van #Voortman Steel

Stage / afstuderen: effect AI op online oriëntatiegedrag van potentiële klanten

Beleid en Bestuur | Stage | Universitair (WO)
Voortman is op zoek naar iemand voor de Stage / afstuderen: effect AI op online oriëntatiegedrag van ...

Stage / afstuderen: optimalisatie van laskwaliteit en efficiëntie

Techniek | Stage | Universitair (WO)
Voortman is op zoek naar iemand voor de Stage / afstuderen: optimalisatie van laskwaliteit en ...

Stage: uitwerken van kabelrupsen voor eigen assemblage

Techniek | Stage | HBO
Voortman is op zoek naar iemand voor de Stage: uitwerken van kabelrupsen voor eigen assemblage

Afstuderen: onderzoek naar beïnvloeding van netkwaliteit

Techniek | Afstuderen | HBO
Voortman is op zoek naar iemand voor het Afstuderen: onderzoek naar beïnvloeding van netkwaliteit.

Afstuderen: adviesrapport migratie SAP naar Cloud

ICT / Internet / Telecom | Afstuderen | Universitair (WO)
Voortman is op zoek naar iemand voor het Afstuderen: adviesrapport migratie SAP naar Cloud

Afstuderen: 3D metaal printen van onderdelen

Techniek | Afstuderen | HBO
Voortman is op zoek naar iemand voor het Afstuderen: 3D metaal printen van onderdelen

Lees meer over: #werken