Het economische belang van talent in Twente

Je ziet ze overal weer voorbijkomen; kleurrijke en energieke jonge mensen, onderweg naar de Twentse kennisinstellingen. De intro-weken zijn weer in volle gang. De Universiteit Twente zit midden in de Kick-In, en het Saxion begint deze week aan de HOI-week. Bij het zien van al dit jonge talent gaan de vlaggen uit bij Twentse bedrijven. Het bedrijfsleven wil dit jonge talent maar al te graag aantrekken om ál die open vacatures te vervullen. 

In het kort

  • Er is een grote vraag naar jong talent bij Twentse ondernemers
  • Talent is erg belangrijk voor de Twentse economie
  • Twents talent bedenkt slimme duurzame oplossingen voor werelduitdagingen

Global Goal

global goal icon

Talent is erg belangrijk voor de Twentse economie onderstreept Jaap Beernink, directeur van Novel-T, in zijn column in de Tubantia. Het Twentse talent is nu ook al verantwoordelijk voor ontwikkelingen met impact. Denk bijvoorbeeld aan studententeam Solar Team Twente, die met hun zonneauto RED E een grote slag slaan in het innoveren op het gebied van toekomstbestendig transport. Twente is ook de voedingsbodem geweest voor erg vruchtbare startups, zoals Takeaway.com, 4Silence en ga zo maar door. In de zomer heeft Twente ook niet stilgestaan met het stimuleren van talent en innovatie. De UT hield bijvoorbeeld een summerschool, de CuriousU.  

 

Lees het volledige artikel van Jaap Beernink over deze noodzaak van talent in Twente hier.

Dus...

Het is nu meer dan ooit de tijd om de schouders eronder te zetten, want Twente verdient talent. Als wij ons actief inzetten bij het aantrekken en behouden van talent heeft de hele regio er baat bij, en kunnen wij nog meer innovatie genereren waar Twente trots op mag zijn. 

Lees meer over #Minds of Tomorrow