Green Orange Nummer 1 in de Emerce100

Green Orange uit Oldenzaal heeft voor het tweede jaar op rij een eerste plaats verworven in de Emerce100. In deze jaarlijkse uitgave van Emerce beoordelen beslissers, werkzaam op het gebied van online marketing, ICT en e-business, de prestaties van leveranciers van diensten in de e-business- en marketingbranche in het afgelopen jaar. Vorig jaar kreeg Green Orange nog een beoordeling van vijf sterren in de categorie ‘Internetbureaus Online Campagne’, maar dit jaar zijn het er al vijfenhalf geworden. Onward & upward!

In het kort

  • Met een datagedreven en klantgerichte aanpak de eerste plaats gehaald in de Emerce100 

  • Data als startpunt

Global Goal

global goal icon
Het geheim achter het beste Online Campagnebureau van Nederland

“Onze werkwijze werpt zijn vruchten af,” zegt Commercial Director van Green Orange, Maarten Evertzen. “Onze filosofie is enerzijds dat wij vooruit moeten lopen op onze klanten als het gaat om kennis en innovatie en anderzijds dat we zo relevant mogelijk moeten zijn voor de eindgebruiker door intelligent gebruik te maken van data. Vervolgens zorgen we ervoor dat onze klanten zelf in staat zijn om de geleverde diensten te onderhouden en succesvol te kunnen zijn, zodat zij niet van ons afhankelijk worden. Dat we met onze data gedreven, klantgerichte aanpak voor het tweede jaar op rij een eerste plaats halen in de Emerce100, is natuurlijk een erg mooie erkenning.”

De e-businessmarkt is groeiende

Het aantal specialismen en aanbieders in de e-businessmarkt groeit explosief. Vorig jaar werden er 414 bedrijven beoordeeld op hun prestaties in de Emerce100, een stijging van bijna vijftig procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit jaar deden er maar liefst 478 bedrijven mee. “Des te mooier dat we weer bovenaan eindigen,” stelt Evertzen. “Het is in deze snelgroeiende markt niet eenvoudig om op te vallen tussen al die concurrentie. Green Orange is een digital first agency en in onze werkwijze staat data centraal. Het is goed om te zien dat de markt ook de beweging naar data-driven maakt. Ons geheim is dat wij dit al meer dan twaalf jaar doen, het zit in ons DNA. Wij nemen vanaf dag één al data als startpunt in plaats van een ‘big idea’ en daarmee onderscheiden we ons in de e-businessmarkt ten opzichte van andere bureaus.”

Hoe Green Orange te werk gaat

Green Orange personaliseert de communicatie van klanten op basis van een 360 graden klantprofiel. Er wordt bijvoorbeeld gekeken via welke kanalen, op welke momenten en via welke apparaten mensen een website bezoeken. Al die verschillende databronnen worden vervolgens aan elkaar gekoppeld om profielen te creëren waarmee we heel precies kunnen segmenteren. Dat gebeurt geautomatiseerd en in realtime, met zowel interne data als externe data. We meten bijvoorbeeld de invloed van het weer op boekingen of het verschil in aankoopgedrag in verschillende jaargetijden. Op die manier kan Green Orange heel gericht de data van bedrijven samenbrengen met hun marketingdoelstellingen en zelfs voorspellen wat de markt gaat doen. Onze klanten kunnen met deze data-driven werkwijze campagnes realtime draaien en aanpassen aan de hand van externe invloeden, waarmee het succes van een campagne positief kan worden beïnvloed. 

 

 

Lees hier meer over Green Orange! Meer weten over de Twentse bedrijven in de Creatieve Technologie sector? Lees het in onze campagne!

Datum: 5 april 2017 |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #informatietechnologie