Fotonica zorgt voor meer banen

Economische groei is belangrijk voor iedereen. Door groei in de economie kunnen er bijvoorbeeld meer banen gecreëerd worden. PhiX, actief in de Fotonica op het Kennispark in Enschede, heeft een aardige groeipotentie uitgesproken. Ze willen de komende jaren fiks meer omzet draaien en op deze manier voor meer banen zorgen. Dit zou de kennispositie van Twente op haar beurt ook weer versterken. 

In het kort

  • Phix wil de komende jaren fiks meer omzet draaien en op deze manier voor meer banen gaan zorgen 
  • Twente samen met Eindhoven koploper op gebied van fotonica 

Global Goal

global goal icon
Twente aan kop

Twente is, samen met Eindhoven, koploper op het gebied van fotonica. Om deze positie te behouden, moet er geïnvesteerd worden. De provincies Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant hebben aangeboden hieraan mee te helpen. Ook bedrijven en kennisinstellingen zullen hun steentje bijdragen. Als laatste draagt de overheid zelf ook bij. 

Europees programma stimuleert innovatie

Ook Europa helpt mee aan de ontwikkeling van fotonica. De verwachting is dat de fotonicamarkt in 2025 al 615 miljard euro bedraagt. Vanwege de economische potentie en het belang voor actuele maatschappelijke uitdagingen, benoemde de Europese Unie fotonica tot een van de vijf key enabling technologies. Leinse: “Het Europese programma ACTPHAST stimuleert mkb-ondernemers te innoveren met fotonica. Met een one-stop-shop formule bieden ze toegang tot deskundigen in heel Europa.”

Innovatie boost

Met deze investering kan de fotonica in Twente de benodigde boost krijgen. Er zijn al veel mooie dingen bereikt op het gebied van fotonica, maar op deze manier kunnen de onderzoekers nóg verder kijken en misschien wel hele mooie, innovatieve oplossingen vinden. Dit bevestigt ook Arne Leinse, Chief Commercial Official bij LioniX International, het moederbedrijf van PhiX. Hij benoemt bijvoorbeeld de toepassingen van fotonica in de zorg, of het opladen van een drone met een laserstraal.

Datum: 21 juni 2018 |

Bron tekst: Tubantia |

Auteur: Twente.com