Beste werkgeverskeurmerk voor Roessingh

Roessingh, Centrum voor Revalidatie ontvangt het beste werkgevers keurmerk met 1 ster van onderzoeksbureau Effectory. Hiermee kan Roessingh zich vergelijken met VUmc, Vogellanden, Gemeente Enschede en Saxion.

In het kort

  • Ieder jaar onderzoekt bureau ‘Effectory’ de kwaliteit van werkgevers in Nederland  

  • Dit jaar kwam het Roessingh goed uit de bus, ze hebben 1 ster gekregen 

Global Goal

global goal icon
Energie krijgen van je werk

De medewerkers van Roessingh krijgen energie van hun werk en kunnen doen waar ze goed in zijn. Dit vertaalt zich ook door in de tevredenheid van patiënten, die Roessingh in 2017 het rapportcijfer 8,6 gaven. 92,6% van de medewerkers is bevlogen en/of betrokken. Dit is sterk gestegen ten opzichte van de vorige meting in 2014 en ruim 8,5% hoger dan andere revalidatiecentra.

Uitstekende zorg

De uitkomsten van het onderzoek bieden natuurlijk ook kansen tot verbetering. Bestuurder Ronald Spanjers zegt daarover: “De zorg en Roessingh als organisatie zijn in ontwikkeling. Snelle veranderingen stellen hoge eisen aan de interne communicatie van management naar medewerkers. De betrokkenheid en bevlogenheid zijn groot, medewerkers zijn bereid een stapje extra te zetten. Daarin schuilt een risico op het gebied van werkdruk. Klantgerichtheid is een onderwerp waarvan we zelf zeggen, fijn dat we dat goed doen, maar we willen de beste zijn. Dat verdienen ‘onze’ patiënten.”

Datum: 13 september 2018 |

Auteur: Twente.com