Actieplan jongerenoffensief weer verlengd naar 2018

De Twentse gemeenten zetten zich ook in 2018 extra in voor het bestrijden van jeugdwerkloosheid. De lijn die Twente vanaf 2009 al heeft ingezet, wordt hiermee ook het komende jaar doorgezet in nauwe samenwerking met Werkplein Twente. 

In het kort

  • Het tegengaan van de jeugdwerkloosheid in Twente 

  • Werkplein Twente ondersteunt met aanbodversterkende instrumenten

Global Goal

global goal icon
Regionale aanpak

Rob Christenhusz, wethouder Sociale zaken en Arbeidsmarktbeleid in Oldenzaal en regionaal portefeuillehouder Jeugdwerkloosheid: “In Twente is de jeugdwerkloosheid afgelopen jaar aanzienlijk gedaald, maar de doelgroep werkzoekende jongeren heeft nog steeds meer dan ooit ondersteuning nodig in het vinden van een passende baan of opleiding. Dat komt omdat de doelgroep werkzoekende jongeren steeds vaker geen startkwalificatie (een havo of vwo-diploma of een mbo-diploma vanaf niveau twee) heeft en daarmee minder kansen op de arbeidsmarkt. Het is goed dat Werkplein Twente jongeren ondersteunt met aanbodversterkende instrumenten, zoals sollicitatietrainingen, CV-check, workshops, Meet & Greets en Jongeren on Tours. De resultaten zijn nog steeds uitermate positief. Er zijn alleen in 2016 maar liefst 518 jongeren begeleid door het Jongerenoffensief en uitgestroomd uit de uitkering richting werk. Onze regionale aanpak ‘Jongerenoffensief’ werkt!”

Twentse aanpak jeugdwerkloosheid

Sinds 2009 kent Twente het actieplan Jeugdwerkloosheid dat met financiële steun van het ministerie van Sociale Zaken landelijk is uitgerold over de 35 arbeidsmarktregio’s, waaronder Twente. In de periode 2010-2017 zijn vanuit het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten, UWV, ROC van Twente en tal van andere partners door het uitvoeren van dit actieplan in Twente ruim 20.000 jongeren aan een baan geholpen. 

 

 

Ook op zoek naar een baan of bijbaan? Bekijk Twente.com/vacatures, dé vacaturebank van Twente, met een compleet overzicht van alle HBO+ vacatures en MBO 4 vacatures richting ICT en Techniek

Datum: 15 augustus 2017 |

Bron tekst: Werkplein Twente |

Auteur: Twente.com