20 & talented: Peter Dorman

Peter Dorman is Sales Area Manager North-, Central- and South America bij HP Valves in Oldenzaal.

In het kort

  • Talent in beeld 

  • Van een stage bij de KVK naar Sales Area Manager bij HP Valves

Global Goal

global goal icon
Hoe het begon

Medio 2009 heb ik mijn MBO-opleiding Administratief Juridisch Medewerker Openbaar Bestuur afgerond en kon ik na een succesvolle stage bij de Kamer van Koophandel bij diezelfde organisatie aan de slag. Voor een student zonder verdere werkervaring was dat natuurlijk een mooie ontwikkelingskans! In dat jaar heb ik veel geleerd, ook over mezelf. Na een tijdje merkte ik dat mijn ambities en denkbeelden anders waren dan die van de organisatie. Daarom heb ik me ingeschreven bij een uitzendbureau en kwam via hen terecht bij HP Valves waar ik de baan van Sales Support Administrator kreeg aangeboden. Het assisteren van alle Sales Engineers en de Area Managers was daarbij de kerntaak.

Persoonlijke ontwikkeling

In 2012 ben ik gestart met de studie Technische Bedrijfskunde en ik heb deze in 2016 af gerond. Tijdens deze studie leer je met een brede blik te kijken naar het reilen en zeilen van een technisch bedrijf om vervolgens als leidinggevende de juiste beslissingen te kunnen nemen. In 2013 heb ik in het leerproces binnen HP Valves lang geassisteerd bij onze afdeling After Sales, waarin ik mij verder technisch, commercieel en communicatief heb mogen ontwikkelen. In deze periode heb ik ondervonden dat de relatie met de klant en een uitdaging in je werk essentieel zijn om gemotiveerd te blijven en het maximale na te streven. Medio 2014 ben ik overgestapt naar Sales en heb eerst een kwartaal op het verkoopgebied Noordwest-Europa gewerkt. Dat was een hele nieuwe stap; ik kreeg een andere kijk op de werkzaamheden en het was heel leuk om zoveel variatie in mijn werk te ondervinden. Je bent niet alleen bezig met offertes, maar zorgt ook voor de verdere afhandeling, zowel intern als extern. Voor onze klanten ben je een vraagbaak over werkelijk alles, zowel commercieel als technisch.

Een nieuwe markt

Eind 2014 bleken de vier verkoopgebieden zoals we die tot dan toe kenden niet langer werkbaar en werden afstanden tot onze klanten letterlijk en figuurlijk te groot. Om de lijntjes kort te houden, bleek een hervorming van Sales noodzakelijk en werd een vijfde verkoopgebied gecreëerd; Japan. Bij deze aanpassing, ben ik gevraagd als Sales Area Manager voor Noord-, Midden- en Zuid-Amerika aan de slag te gaan. Een hele mooie uitdaging! 

In de functie van Area Manager ben ik verantwoordelijk voor de Sales en klantrelaties binnen Noord-, Midden- en Zuid Amerika. Onze klanten zijn simpel gezegd de architecten van een energiecentrale. Binnen die centrale heeft men onze afsluiters nodig en zoekt men een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige leverancier. Maandelijks breng ik reisbezoeken aan onze bestaande klantenkring en potentiële nieuwe klanten in de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië. Tijdens deze bezoeken spreek ik met de klanten en ben ik feitelijk de vraagbaak namens HP Valves. Het fysiek bezoeken van klanten zorgt ervoor dat je méér informatie krijgt dan dat je anders alleen telefonisch of per email ontvangt. Omdat wij als relatief kleine onderneming met grote contractors spreken, kunnen de korte lijntjes die we binnen ons bedrijf kennen in ons voordeel werken. Klanten waarderen het wanneer knopen snel kunnen worden doorgehakt en ze verder kunnen met hun kerntaak: het project. Als HP Valves de klant hierin op alle mogelijke manieren kan ontzorgen, doen we dat natuurlijk graag! 

 

 

Meer weten over HP Valves? Lees het hier!

Datum: 1 februari 2016 |

Auteur: Twente.com