Solar Team Twente als vijfde over de finish

Solar Team Twente kwam vandaag na vijf dagen racen door de outback als vijfde over de finish. Het team is trots op de spectaculaire race. Het was erg spannend of het Twentse team vandaag kón finishen. Vier minuten voor het einde van de racedag kwam het team over de finish in het drukke verkeer van Adelaide.

In het kort

  • Solar Team Twente deelgenomen aan een race 
  • Laten zien dat ze tot de top van de wereld behoren

Global Goal

global goal icon
Grenzen

Het was een zeer turbulente race voor Twente. “RED Shift heeft haar naam waargemaakt en heeft voor heel wat verschuivingen in het klassement gezorgd. Sinds dag één zijn wij begonnen met een inhaalslag. De eerste dag hebben we zestien teams in kunnen halen. Daarna ontstond er een spannende strijd in de top 5”, vertelt teamleider Olivier Berghuis. “Ik ben trots op het team: we zijn helaas niet als wereldkampioen over de finish gekomen, maar we hebben wel laten zien dat we tot de top van de wereld behoren. Uiteraard feliciteren we Delft met hun prachtige overwinning.”

18 minuten

De Bridgestone World Solar Challenge  verliep voor Solar Team Twente niet zonder tegenslagen. Zo kreeg het team op de laatste dag een half uur tijdstraf. Ondanks deze straf was het verschil met de nummer drie minder dan 18 minuten. 
Bridgestone World Solar Challenge 
Afgelopen zondag ging de Bridgestone World Solar Challenge van start, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse Solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente

Solar Team Twente  bestaat uit negentien studenten van  Saxion  en  Universiteit Twente. Zij zijn in Australië met maar een doel: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners.

NOS/VPRO

Dit jaar wordt het Twentse studententeam samen met de andere twee Nederlandse teams op de voet gevolgd door de VPRO en de NOS. Van 7 tot en met 14 oktober is het team elke dag te zien op NPO1 tijdens het programma “Oranje Boven, Down Under”. Het programma wordt vandaag uitgezonden om 20.25 en 00.10 uur.

Datum: 12 oktober 2017 |

Bron tekst: Solar Team Twente |

Auteur: Twente.com