Earth is calling... Twence

Grootste zonnepark van Twente 

 

Duurzame, hernieuwbare energy is van groot belang. De fossiele brandstoffen raken op en we hebben behoefte aan duurzame bronnen die ons in ons energieverbruik kunnen voorzien. Sommige manieren zijn inmiddels wel algemeen bekend, zoals zonne-energie. 

In het kort

  • De fossiele brandstoffen raken op en we hebben behoefte aan duurzame bronnen die ons in ons energieverbruik kunnen voorzien.
  • Met realisatie grootste zonnepark van Twente, draagt Twence substantieel bij aan de duurzaamheidsdoelen van de regio

Global Goal

global goal icon
Zonnepark

Twence, de afvalverwerker uit Hengelo, draagt substantieel bij aan de duurzaamheidsdoelen van de regio, door het grootste zonnepark van Twente te realiseren. Het zonnepark krijgt een totale omvang van 20 hectare, zo’n 34 voetbalvelden. Het park kan voorzien in het elektriciteitsverbruik van ongeveer 4.500 huishoudens. Deze elektriciteit wordt geproduceerd met 61.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van 17,5 MWp. Vanaf september 2018 zal de groene energie geleverd worden aan het net.

Duurzame energie

Voor Twence is dit de tweede stap op het gebied van zonne-energie. In november 2017 vierden ze de formele ingebruikname van zonnepark Tienbunderweg, dat elektriciteit levert voor 1.000 huishoudens. Voor de langere termijn werken ze aan een zonnepark op de voormalige stortplaats ’t Rikkerink in Hof van Twente. 

 

Marc Kapteijn, algemeen directeur van Twence: “We willen beschikbare percelen gebruiken voor de opwekking van duurzame energie uit zonlicht. Het past binnen ons streven om meer energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Wij dragen hiermee substantieel bij aan de duurzaamheidsdoelen van de regio”.

 

Zonnepark Boeldershoek-West ligt net buiten de hekken van het Twence-hoofdterrein, ingeklemd tussen de Oude Hengelosedijk en de A35. Rondom het park worden struiken en bomen aangeplant, die in de omgeving veel voorkomen. Door het inzaaien van bloemmengsels wordt het een aantrekkelijk gebied voor insecten, kleine dieren en vogels. Schapen nemen straks het maaiwerk onder de panelen voor hun rekening.

Twente: sterk in duurzame innovaties

In Twente worden veel oplossingen ontwikkeld om duurzame energie te produceren en op slimme manieren energie te besparen. Enkele hot topics hierbij zijn windenergie, zonne-energie en bio-energie.
Naast oplossingen voor echte groene schone elektriciteit en andere duurzame brandstoffen heeft Twente ook oplossingen om CO2 uitstoot te verminderen.

Datum: 26 april 2018 |

Bron tekst: Twence |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #Earth is calling