De Meander wint ‘RED Engineers Challenge’ 2015

Basisschool De Meander uit Ootmarsum is de grote winnaar van de ‘RED Engineers Challenge 2015’. Deze challenge voor kinderen vond zaterdag 21 november in Enschede plaats. Op deze dag steden 34 basisschoolteams (groep 7-8) tegen elkaar om wie de snelste, meest innovatieve solarwagen van LEGO heeft gebouwd.

In het kort

  • Een Challenge voor kinderen die tegen elkaar streden door solwarwagen van LEGO te bouwen 
  • De Challenge is terug te zien op diverse socials

Global Goal

global goal icon
Enthousiasme ten top

Ruim 1000 bezoekers waren zaterdag aanwezig bij Saxion Hogeschool Enschede om de leerlingen aan te moedigen. De LEGO solarwagen van de ‘RED Engineers’ werd beoordeeld door de jury op de onderdelen ‘race’, ‘poster en presentatie’ en ‘techniek, duurzaamheid en innovatie. ‘Het was een geweldige dag, vol energie, teamwork en met vooral heel veel enthousiasme van de kinderen, hun ouders en begeleiders’, aldus juryvoorzitter Jeff de Ruyter (projectleider, LEGO Education Innovation Studio).

Prijswinnaars

De teams waren opgeroepen tot creativiteit en ‘teamwork’ en zijn daar uiteindelijk ook op beoordeeld. OBS Het Wooldrik won in de categorie ‘techniek, duurzaamheid en innovatie’. Het team met de snelste solarwagen was OBS Widerode. Basisschool De Meander won in de categorie ‘poster en presentatie’. Deze school heeft ook gemiddeld het hoogst gescoord en won daarmee de overall prijs 2015. De 34 teams bestonden uit 10 leerlingen (groep 7 en 8) en een teamcoach (leerkracht of ouder). Vanuit de organisatie werden de teams de afgelopen zeven weken ondersteund door speciale studentbegeleidingsteams van Saxion en de Universiteit Twente. Ze hebben de solarwagen eerst zelf ontworpen en daarna gebouwd met LEGO-materiaal dat beschikbaar is gesteld door LEGO Education.

Mee(be)leven online

De challenge was niet alleen op locatie te bewonderen, maar ook via een LIVEBLOG van Jij & Overijssel. Tevens verzorgde TV Enschede FM tussen 15:00 en 17:00 uur een LIVESTREAM via YouTube. In de aanloop naar de RED Engineers Challenge werden alle teams via het wekelijkse ‘RED Engineers Journaal’ meegenomen in het creatieve proces rondom solarwagens, zonne-energie en zon. Ook was het journaal op locatie om ontwikkelingen op de scholen op de voet te volgen. 

 

 

Bekijk alles terug via social media! 

facebook.com/redengineers 
twitter.com/red_engineers15 
youtube.com/twentegetconnected

Datum: 7 december 2015 |

Auteur: Twente.com