Earth is calling... Free a girl

Twente zet zich in voor Free a Girl

 

Hoewel het onmogelijk is de ware omvang van het probleem vast te stellen, wordt geschat dat in India alleen al 1,2 miljoen kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks, waarvan de overgrote meerderheid meisjes betreft (bron: Free a girl).

In het kort

  • Geschat wordt dat in India alleen al 1,2 miljoen kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks
  • Tijdens Lock me Up - Free a Girl zetten Twentenaren zich in om geld op te halen waarmee meisjes bevrijdt kunnen worden uit bordelen

Global Goal

global goal icon

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitate en de re-integratie van deze meisjes. “Lock me Up – Free a Girl” is een onderdeel van de Week tegen Kinderprostitutie, met als doel om met heel Nederland nog veel meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden.

 

Tijdens de 7de editie van Lock me Up – Free a Girl, stonden onlangs bij 33 restaurants en bedrijven door heel Nederland hokjes van 1 bij 2 meter, als symbool voor de hokjes in Indiase bordelen, waarin mensen zich vrijwillig 12 uur lieten opsluiten.

Trots op Twente

In Enschede was voor het vierde jaar een team onder leiding van Nancy Rosberg bij Fellini Enschede en zij hebben (als alle veilingitems betaald zijn) € 43.500 opgehaald.

 

In Almelo hebben 9 deelnemers onder leiding van Rachel Denneboom bij Nielz een bedrag bij elkaar weten te halen van € 27.920,- (als de veilingen straks betaald zijn).

 

Van de 33 deelnemende locaties is Fellini 2de geworden en Nielz 4de. In Twente zijn we dus in staat om SAMEN een opbrengst van ruim € 71.000 te behalen! Met dat geld kan Free a Girl nog meer meisjes bevrijden uit handen van mensenhandelaren, weghalen uit bordelen waar ze verstopt en gevangen worden gehouden in hokjes met een slot erop of op kleine donkere zolders. Bevrijden, opvangen en traumaverwerking bieden en vooral zorgen dat ze weer een toekomst krijgen.

Datum: 30 mei 2018 |

Bron tekst: Free a Girl |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #Earth is calling