Earth is calling... Zikke

Vroegtijdig ontdekken drijfveren en talenten leidt tot weloverwogen studiekeuze

 

Kwalitatief goed onderwijs voor iedereen is een doel waar iedereen zich hard voor zou moeten maken. Basisschool Zikke  uit Reutem (gemeente Tubbergen) geeft hier, in samenwerking met Rabobank Enschede-Haaksbergen gehoor aan. Ze slaan de handen ineen om een gerichte bijdrage te leveren aan Global Goal nummer 4.

In het kort

  • Kwalitatief goed onderwijs is meer dan een goed rapport. Gemotiveerde en enthousiaste kinderen en jongeren zijn essentieel voor de ontwikkeling van talenten
  • Door kinderen op de basisschool al praktijkervaringen te laten opdoen, krijgen ze de mogelijkheid om al in een vroeg stadium hun persoonlijke drijfveren en talenten te ontdekken, om zo uiteindelijk tot een weloverwogen en gemotiveerde studiekeuze te komen

Global Goal

global goal icon
Zikke

Zikke is er voor het basisonderwijs en wil kinderen meer meegeven dan een rapport of CITO-score. Door kinderen op de basisschool al praktijkervaringen te laten opdoen, krijgen ze de mogelijkheid om al in een vroeg stadium hun persoonlijke drijfveren en talenten te ontdekken, om zo uiteindelijk tot een weloverwogen studiekeuze te komen. Rabobank Enschede-Haaksbergen ondersteunt dit door drie scholen van de stichting Consent te funden om kinderen kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Op deze manier krijgen deze scholen de mogelijkheid om tal van activiteiten te ondernemen, waardoor kinderen ervaringen opdoen in het verlengde van het onderwijsprogramma op school. Een samenwerking die zowel interessant is voor de kinderen op de scholen als voor het Twentse bedrijfsleven. 

Ervaring voor kinderen

De scholen krijgen de mogelijkheid om activiteiten van Zikke te koppelen aan hun onderwijsprogramma en kinderen hiermee praktijkervaringen te laten opdoen. Hierbij kan worden gedacht aan bedrijfsbezoeken, waarbij aandacht wordt besteed aan een goede voorbereiding in de klas en reflectie nadien, techniekdagen, maar tegelijkertijd ook aan activiteiten op het gebied van sport, kunst & cultuur, taal & communicatie en natuur & wetenschap. De kinderen kunnen hun ervaringen bewaren via de Zikke portfolio, een levenslange tijdlijn vanaf de basisschool richting studeren en uiteindelijk op weg naar een baan.

Investeren in het talent van de toekomst

Door basisschoolkinderen praktijk ervaringen te laten opdoen, kan deze next generation al op jonge leeftijd kennismaken met de verschillende beroepen en beroepenvelden. Zo krijgt het bedrijfsleven de mogelijkheid om gemotiveerde kinderen en jongeren te enthousiasmeren of zelfs te werven.

Geef jij ook gehoor aan de vragen van ‘Mother Earth’?

Rabobank Enschede-Haaksbergen is toonaangevend en betrokken in de regio. Zij streeft talentonwikkeling en een sterke lokale economie na. Daarom gaat Rabobank Enschede-Haaksbergen samen met Zikke en de deelnemende scholen actief op zoek naar partners die ook deel willen uitmaken van deze of een soortgelijke samenwerking. Wil jij ook bijdragen aan kwalitatief onderwijs? Neem dan contact op met Zikke (Bianca Weernink, coördinator,  bianca@zikke.nl  / 06-2009 84 62) of met Rabobank Enschede-Haaksbergen (Nicole Gerritse, Marketing & Communicatie adviseur,  nicole.gerritse@rabobank.nl  / 053- 488 59 55).

Datum: 6 maart 2018 |

Bron tekst: Zikke |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #Earth is calling