USE System Engineering investeert in studenten

USE System Engineering  staat voor het oplossen van technische problemen en dat doen ze op een slimme effectieve manier. Die talenten zoeken zij ook in studenten, hun toekomstige werknemers. Daarom investeren ze tijd en geld in de bijscholing van studenten en laten hen ontdekken hoe fantastisch techniek is. “Mooi voorbeeld is onze ondersteuning van het onderzoek van 3 VWO studenten naar een maakbaar prototype voor een Maglev magneetzweeftrein”, zegt directeur Hans van der Kuil.

In het kort

  • USE System Engineering zoeken hun talenten in studenten  
  • Studenten opleiden met een goede mix  tussen specialistisch en generiek.

Global Goal

global goal icon
Interesse kweken

Goed onderwijs is belangrijk voor iedereen, door te investeren in de studenten kweek je een interesse voor techniek. Deze jongens en meiden kunnen later doorstromen als echte techniekstudenten en zo ook weer hun bijlage leveren de wereld een stukje beter te maken.  

Genoeg theoretische ‘bagage’

Bij USE System Engineering vinden ze het belangrijk dat hun (toekomstig) personeel genoeg theoretische en praktische bagage heeft. Door de veranderingen in het onderwijs merkt USE dat HBO en UT-studenten meer generiek worden opgeleid in plaats van een goede mix tussen specialistisch en generiek. “Door schoolprojecten te ondersteunen willen we onze kennis over in de praktijk toegepaste wiskunde, fysica, optica en mechanica aan de studenten meegeven. Zoals we dat hebben gedaan bij het bovengenoemde schoolwerkstuk van drie VWO-scholieren: Bas van de Zande, Mart van der Kuil en Sjoerd van Kerkhof die de richting Natuur en Techniek volgen aan het VWO in Hengelo”.

Behoefte aan multidisciplinair personeel

“Wij juichen het projectmatig werken op de opleiding toe”, zegt Hans van der Kuil. “Bovendien kwamen scheikunde en elektrotechniek samen bij dit werkstuk, zoals dat bij USE System Engineering in de dagelijkse praktijk plaatsvindt. Wij hebben behoefte aan personeel met een multidisciplinaire denk- en werkwijze. Neem deze schoolopdracht. Zoals de drie studenten bij dit project scheikunde, wiskunde en elektrotechniek praktisch hebben uitgewerkt in een prototype van de magneetzweeftrein en dit in een onderzoek hebben gepresenteerd, past helemaal bij onze manier van werken”.

Nuttige tips

Bas en Mart zijn te spreken over de input van USE System Engineering. “Hans gaf ons heel nuttige tips die zowel het onderzoek als de ontwikkeling van het prototype een boost hebben gegeven . Zo adviseerde hij ons hoe we dit concept verder kunnen ontwikkelen naar een marktrijp product.” Bas raakte geïnspireerd door de werkomgeving bij USE System Engineering. “Ik vind het gaaf hoe ze hier met techniek bezig zijn. Ik zie mezelf hier wel projectleider zijn!”, zegt de lachende VWO-student die op de UT civiele techniek gaat studeren.

Werkend leren bij USE System Engineering

USE System Engineering ontwikkelt met de  Universiteit Twente  een soort ‘leerstoel’ die volledig is toegesneden op de vereiste technische en sociale vaardigheden binnen het bedrijf. Dit traineeship is nog in de maak. Studenten kunnen al bij USE System Engineering hun  afstudeeropdracht  doen. Afstudeerders leren zo de fijne kneepjes van de vakgebieden: projectmanagement, systemdesigns, systeemanalyse, power-electronics en domein-conversie. 

Datum: 9 juni 2018 |

Bron tekst: USE System Engineering |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #studeren