ROC van Twente gooit hoge ogen met 15 medailles

Vijftien studenten van  ROC van Twente  vielen tijdens Skills The Finals in Zwolle in de prijzen. De Twentse onderwijsinstelling ontving vijf gouden, zeven zilveren en drie bronzen medailles tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond 17 maart. Vijf studenten mogen zich volgens de vakkundige jury tot de absolute top van Nederland rekenen en kregen een gouden medaille uitgereikt. Zeven studenten ontvingen een zilveren medaille. Drie studenten behaalden brons.

Onze prijswinnaars

Onderstaande ROC van Twente studenten hebben een unieke prestatie geleverd. Na maanden van intensieve training en drie finaledagen mogen zij zich met trots kampioenen binnen hun vakgebied noemen. 

 

Vakwedstrijd 

Gewonnen medaille 

Naam & woonplaats van winnaars 
ROC van Twente 

Directiesecretaresse/ 
managementassistent(e) 

Goud 

Alora Thijssen uit Enschede 

CNC Draaier 

Goud 

Jan-Willem ten Hag uit Haaksbergen 

CNC Frezer 

Goud 

Teun Olthuis 

Restauratietimmerman 

Goud 

Tijmen Braakman uit Den Ham 

Verspaner 

Goud 

Jim Veldhof uit Albergen 

Facilitair dienstverlener 

Zilver 

Jennifer Voets uit Enschede 

Fotograaf (teamopdracht) 

Zilver 

Tom Bennink uit Enschede 

Gastheer/Gastvrouw 

Zilver 

Laura Sip uit Hengelo 

Beveiliger 

Zilver 

Arjan Fraterman uit Enschede 

Meubelmaker 

Zilver 

Joes Marsman uit Dalfsen 

CNC Frezer 

Zilver 

Berry Thijsen uit Ambt-Delden 

Schilder 

Zilver 

Stef Masselink uit Albergen 

Schoonheidsspecialist 

Brons 

Marieke Velthuis uit Nijverdal 

Lasser MAG/BMBE 

Brons 

Maikel Kleinsman uit Haaksbergen 

Lasser TIG 

Brons 

Luuk ter Mors uit Hengelo 

Team NL

Berry Thijsen neemt deel aan een internationale vak wedstrijd en maakt na zijn winst deel uit van Team NL, dat het Nederlandse vakmanschap tijdens de Europese kampioenschappen in Budapest vertegenwoordigt. Van 26 tot en met 28 september doen zij – onder leiding van ROC van Twente docente en WorldSkills Teamleader Natasja Bosvelt – een greep naar de Europese titel. 

WorldSkills Netherlands

WorldSkills Netherlands 
WorldSkills Netherlands  zet zich in ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Hiervoor werkt ze samen met partners uit het onderwijs en het bedrijfsleven. WorldSkills Netherlands organiseert de Nederlands kampioenschappen voor beroepen in samenwerking met ROC van Twente, Deltion College en  Groene Welle. De partnerscholen maakten deel uit van de organisatie en stelden hun locaties ter beschikking voor de wedstrijden. De Hengelose ROC-locaties Gieterij en RIBO waren de afgelopen dagen het strijdtoneel van dertien verschillende vak wedstrijden.

Twentse ondernemers belonen talent op gulle wijze

De prijswinnaars maken zich op voor een pittige trainingsperiode, ter voorbereiding op EuroSkills in Budapest of deelname tijdens Skills The Finals 2019. Het Twentse bedrijfsleven helpt ze in hun voorbereiding door een financiële bijdrage. De winnaars in de techniek- en bouwberoepen krijgen een cheque van 250 euro, om te spenderen aan de komende trainings- en scholingsperiode. De cheques worden hen aangeboden door Bauhuis Industrial Partner,  DEMCON,  Hollander Techniek,  NORMA Group,  Stork,  Switch IT Solutions,  Voortman Steel Group,  Thales, Dura Vermeer,  Plegt-Vos en  Ter Steege Bouw Vastgoed

In het kort

  • 15 studenten van ROC van Twente vielen tijdens Skills The Finals in de prijzen 
  • Het Twentse bedrijfsleven helpt ze in hun voorbereiding voor de EuroSkills in Budapest door een financiële bijdrage 

Global Goal

global goal icon

Datum: 19 maart 2018 |

Bron tekst: ROC van Twente |

Auteur: Twente.com