Onderwijs, overheid, sport en bedrijfsleven ontwikkelen samen High Tech Academy

Woensdag 30 oktober 2019 ondertekenen gemeente Almelo, Heracles Almelo, ROC van Twente en vier Almelose hightechbedrijven een intentieverklaring. Samen onderzoeken ze de mogelijkheden tot het opzetten van een High Tech Academy; een uitdagend leerwerktraject voor studenten met interesse in techniek. Het doel: het werven én behouden van toekomstbestendig technisch talent in Twente.

In het kort

  • Er is een grote vraag naar technisch geschoold personeel
  • Het behouden van talent is belangrijk voor Twente als regio
  • Gemeente Almelo, Heracles Almelo, ROC van Twente, VDL ETG Almelo, URENCO, Enrichment Technology Nederland en Benchmark Electronics ondertekenen een intentieverklaring voor onderzoek naar High Tech Academy

Global Goal

global goal icon

De hightechindustrie groeit snel in Almelo, evenals het aantal vacatures voor kwalitatief technisch personeel. Ervaren krachten stromen uit, terwijl het aantal jongeren dat een technische studie kiest ontoereikend is. Om te voorkomen dat bedrijven onvoldoende personeel kunnen aantrekken, slaan gemeente Almelo, ROC van Twente, Heracles Almelo, VDL ETG Almelo, URENCO, Enrichment Technology Nederland en Benchmark Electronics de handen ineen.

High Tech Academy

De High Tech Academy enthousiasmeert studenten voor de techniek met meer dan alleen een opleiding. Naast het onderwijs bij ROC van Twente doet de student ervaring op bij een regionale speler en biedt Heracles Almelo een sportief programma aan, om ook lichamelijk vitaal te blijven. Uniek is de extra aandacht voor de zachte vaardigheden, zoals communicatie en analyserend vermogen. Belangrijke skills om te kunnen functioneren in werkveld dat constant in beweging is. 

Innovatief Almelo

Gemeente Almelo brengt hightech op verschillende manieren onder de aandacht. Zo steunen zij ‘Ontdek Hightech Almelo’, een krachtenbundeling van twaalf Almelose hightechbedrijven. Het initiatief brengt scholieren en studenten van alle leeftijden en niveaus in contact met techniek. Het idee voor de High Tech Academy vindt zijn oorsprong in de Innovatiebox van Heracles Almelo. Hier zoeken bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen de verbinding rondom innovatievragen.

Regionale samenwerking

De High Tech Academy is een initiatief van verschillende instanties en bedrijven, hoofdzakelijk gevestigd in Almelo. Dit is slechts een selectie van de technische koplopers die Twente rijk is. De impact van de Academy is regionaal mogelijk nog groter. Daarom nodigen de initiatiefnemers andere Twentse bedrijven van harte uit om zich bij de High Tech Academy aan te sluiten.

Datum: 28 oktober 2019 |

Bron tekst: ROC van Twente |

Auteur: ROC van Twente

Lees meer over #onderwijs