Kindvriendelijke injectienaald wint Junior Startup Challenge 2019

De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door vwo-leerlingen van het Twentse Bonhoeffer College Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Afgelopen donderdag (27 juni 2019) overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. Ze hebben gedegen marktonderzoek gedaan en hebben inmiddels al serieuze gesprekken gehad met geïnteresseerde bedrijven. 

In het kort

  • Ondernemende middelbare scholieren kansen bieden ideeën en businessconcepten te ontwikkelen.
  • Ondernemerschapscompetitie Junior Startup Challenge voor middelbare scholen uit de regio.
  • Winnaar: HappySyr, een omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen.

Global Goal

global goal icon
Junior ondernemerscompetitie

De Junior Startup Challenge is een ondernemerschapscompetitie die ondernemende middelbare scholieren de kans biedt om hun ideeën en businessconcepten verder te ontwikkelen. Na de kick-off in februari hebben twintig groepen van meer dan 80 leerlingen van verschillende middelbare scholen uit de regio vier workshops bijgewoond. Na het inleveren van het businessplan selecteerde de jury vijf groepen voor de tweede ronde: de presentatiedag op 27 juni. Tijdens die dag zijn de drie finalisten bekend gemaakt: Shreval, HappySyr en ADAPTR.

Ondernemersplannen krijgen vervolg

De deelnemers zijn tijdens drie rondes door de vakjury beoordeeld. De jury bestond uit Vera de Ruiter (manager Saxion Centrum voor Ondernemerschap), Olaf Leppink (manager School of Business, Building & Technology), Emiel Pegge (Founder bij Seezers B.V.), Daniël Spijker (Directeur DS Internet Trading) en Erik Wierstra (Lector Ondernemerschap). Juryvoorzitter Vera de Ruiter over de finale: “Wat een geweldige finale! Het was tot het laatste moment heel spannend en de jury had het niet makkelijk. Uiteindelijk is HappySyr uitgeroepen tot verdiende winnaar. Met hun kindvriendelijke huls voor injectienaalden hebben zij iets unieks en origineels gepresenteerd. In korte tijd wisten zij hun idee om te zetten naar een prototype met businessmodel. Maar er was meer. Het niveau bij alle finalisten was dit jaar zo hoog, dat we in deze vierde editie iets uitzonderlijks hebben besloten. Alle drie de finalistenteams hebben een paar uur exclusieve coaching van Novel-T gewonnen, ter waarde van €300,- per voucher. Daarmee hopen we dat alle leerlingen serieus verder gaan met het uitwerken van hun ondernemersplannen”.

Junior Startup Challenge

De Junior Startup Challenge is een initiatief van het Saxion Centrum voor Ondernemerschap, Carmel stichting en Gemeente Enschede. Met deze competitie willen zij ondernemend gedrag bij middelbare scholieren stimuleren. Steeds meer leerlingen zien ondernemerschap als een mogelijk carrièrepad.

Datum: 28 juni 2019 |

Bron tekst: Saxion |

Auteur: Twente.com