Jet-Net promoot techniek met HP Valves en Stork

De toenemende technologisering van de arbeidsmarkt vraagt om meer gekwalificeerde technici. Om aan deze vraag te voldoen is intensieve samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven noodzakelijk. Daarom tekenden de Hengelose bedrijven  Stork  en  HP Valves  een overeenkomst om in Jet-Net verband samen te gaan werken. Stork en HP Valves zullen duurzame activiteiten met scholen in Twente ontwikkelen om meer jongeren te enthousiasmeren voor bèta en technologie. 

In het kort

  • Stork en HP Valves gaan samen werken  
  • Duurzame activiteiten met scholen in Twente ontwikkelen om jongeren te enthousiasmeren voor bèta en technologie

Global Goal

global goal icon
Jet-Net interesseert jongeren voor technische opleiding

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking op landelijk en regionaal niveau tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is om havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van technologische beroepen en hen te interesseren voor een bèta-technische opleiding. Jaarlijks worden 60.000 leerlingen bereikt door de activiteiten van Jet-Net. 

Succesvol DEMCON Jet-Net event

Ook  DEMCOM  is lid van het Jet-Net cluster. In 2017 organiseerde het bedrijf ‘Meet The Boss’. Tijdens de voorronde van deze debatwedstrijd gingen de leerlingen van het Bonhoeffer College uit Enschede en Het Assink Lyceum uit Haaksbergen met elkaar de strijd aan door te discussiëren over drie stellingen op het snijvlak van technologie en de maatschappij. 

Onder leiding van Nick Schoemaker van het Nederlands Debat Instituut debatteerden de leerlingen met elkaar over de stellingen ‘Er moeten alleen studies aangeboden worden waar banen in te vinden zijn’ en ‘Leerlingen moeten per schooljaar minimaal 20 uur gastlessen van technische bedrijven krijgen’. Tot slot werd er een debat met ‘de Boss’ gevoerd over de stelling ‘Drones met pepperspray moeten worden ingezet in uitgaansgebieden’. 

De andere Twentse bedrijven die deel nemen aan dit Jet-Net Cluster zijn: Aebi Schmidt, AkzoNobel, Ben & Jerrys, Demcon, PANalytical, Siemens, Thales, Urenco en VDL ETG. 

Datum: 20 maart 2017 |

Bron tekst: Jet-Net |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #onderwijs