Duurzame robo-stof uit Enschede

De fashion industrie is één van de meest vervuilende industrieën op aarde. Daarom ligt er een grote vraag aan de wereld: hoe kunnen we deze industrie een stukje schoner maken? Het antwoord kan gevonden worden in de ‘smart textiles’ en ‘wearable technologies’. Dit soort innovaties en producten helpen de industrie duurzaam te maken. Bovendien hebben ze toepassingen in andere gebieden. Hellen van Rees is een van de voorlopers als het gaat om het gebruik van deze technieken.  

In het kort

  • De fashion industrie is erg vervuilend  
  • Met haar innovatieve kledinglijn helpt Hellen van Rees deze industrie te verduurzamen 

Global Goal

global goal icon
Over Hellen van Rees

Hellen van Rees is een Nederlandse mode en textiel ontwerpster, gevestigd in Twente. Zij heeft internationale bekendheid gekregen nadat ze werd geselecteerd voor diverse prijzen (o.a. prijs voor duurzame kleding) en Lady Gaga een outfit van haar droeg. Ze heeft in samenwerking met de Italiaanse Vogue diverse presentaties in Milaan gedaan. Samen met Fashion Scout en LVMH heeft ze diverse shows in Londen, Parijs en Berlijn gegeven. Haar werk kenmerkt zich door innovatieve, handgemaakte materialen, en draagbare silhouetten.

Duurzame robotische stof voor toepassing in de zorg

Alsof Hellen het niet al druk genoeg heeft, neemt ze ook regelmatig extra projecten aan. “Ik ben recentelijk een samenwerking aangegaan met de Universiteit van Twente. Ik probeer een robotische versie van mijn stof te ontwikkelen die toegepast kan worden in de zorg. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan sensoren in de kleding waardoor mensen met rugklachten een betere werkhouding aan nemen. Door nieuwe projecten aan te gaan en mijzelf te blijven vernieuwen, kan ik steeds iets moois laten zien. Dat vind ik belangrijk.”

Datum: 17 oktober 2017 |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #robotica