Earth is calling... Rabobank

Growing a better world together

 

Deze week op 'Pacific Standard’: Afrika heeft een nieuwe aanpak nodig in haar strijd tegen honger. In dit continent leeft een kwart van de wereldbevolking met honger en dit aantal blijft groeien. Tussen 2015 en 2016 steeg het aantal mensen met honger - mensen in nood en niet in staat om voldoende calorieën binnen te krijgen voor een gezond en productief leven - van 20,8% naar 22,7%. Het aantal ondervoede kinderen steeg van 200 miljoen naar 224 miljoen.

In het kort

  • Het aantal mensen in Afrika met honger steeg tussen 2015 en 2016 van 20,8% naar 22,7% en het aantal ondervoede kinderen steeg van 200 miljoen naar 224 miljoen
  • Rabobank pakt met het project ‘Growing a better world together’ de grootste voedselissues aan

Global Goal

global goal icon
Rabobank Kickstart Food

Niet alleen Afrika heeft een nieuwe aanpak nodig in haar strijd tegen honger. De komende 30 jaar groeit de wereldbevolking explosief en komen er 2 miljard mensen bij, de hoeveelheid landbouwgrond krimpt en maar liefst 1 op de 3 kilo voedsel gaat verloren. Dit betekent dat we heel veel meer voedsel moeten produceren zonder de aarde uit te putten, dat we landbouwgrond moeten herstellen en minder voedsel moeten verspillen. De Rabobank geeft antwoord op deze dringende vragen van ‘mother earth’ door de slimste innovaties van hun klanten en partners te helpen kickstarten en op te schalen. Op deze manier wordt gezamenlijk de grootste voedselissues op zes continenten aangepakt.

 

Bekijk hieronder (of via deze link) de video 'Growing a better world together'.

Contactinformatie

Rabobank
Het Eeftink 2
7541WH Enschede
053-4885885 www.rabobank.nl

Global Goals

Datum: 1 januari 2018 |

Bron tekst: Pacific Standard |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #Earth is calling